2025. április 26–27. között ismét megrendezésre kerül Magyarország egyik legjelentősebb gasztronómiai szakmai találkozója, a Magyar Gasztronómia Napja. A rendezvény helyszíne a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa, ahol két napon keresztül várják a látogatókat változatos szakmai és élményprogramokkal.
A kétnapos rendezvény kivételes lehetőséget kínál mindazoknak, akik érdeklődnek a hazai gasztronómia iránt – legyenek akár a vendéglátóipar szakemberei, akár az ízek és élmények szerelmesei. A szakmai programok mellett szórakoztató, interaktív élményekkel is várják a látogatókat. A rendezvény célja, hogy bemutassa a magyar gasztronómiai hagyományokat és értékeket, ugyanakkor teret adjon az innovatív megoldásoknak és elősegítse a hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok bővülését. Az ágazat vezetői, séfek, étteremtulajdonosok, beszállítók, termelők és vendégek számára kiváló lehetőséget biztosít a rendezvény, hogy megosszák tapasztalataikat, megismerjék az innovációkat és új üzleti kapcsolatokat építsenek.
A programok között helyet kapnak többek között:
- Szakmai versenyek – Szakács-, cukrász-, pincér- és desszertversenyek – Magyarország étele, Szamos-Tányérdesszert verseny, Szakma Ifjú Mesterei, Agroturizmus étele verseny izgalmas küzdelmei
- Tudományos konferencia – A táplálkozás szerepe a táplálékérzékenység korában, gyakorlati megoldásokkal
- Magyarország Itala 2025 – mixerverseny és pálinkaházak bemutatója
- HUNExpo 2025 – prémium termelők, beszállítók és új technológiák kiállítása
- Kóstolók és főzőbemutatók – Mesterszakácsok és cukrászok látványos bemutatói; Betekintés a gasztronómiai mesterek munkájába
- Interaktív élmények – Gasztronómiai kiállítás, termelői piac és kézműves vásár, üzleti lehetőségek, innovációk és kapcsolatteremtés
A rendezvényen való részvétel díjmentes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött:
- Regisztráció a rendezvényre
- Regisztráció a tudományos konferenciára és a részletes program elérhetősége
A korábbi rendezvények összefoglaló videói az alábbi linkeken érhetők el:
🎥 Magyarország Étele – A nemzet egy darabja
🎥 III. Magyar Gasztronómia Napja – összefoglaló
A IV. Magyar Gasztronómia Napja remek alkalom mindazoknak, akik szeretnének betekinteni a magyar vendéglátás legfrissebb trendjeibe, megismerkedni a szakma kiválóságaival és egy inspiráló szakmai közösség részeként új kapcsolatokat építeni.
NAK / Makra Vivien