Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez év tavaszán-nyarán folytatja „Tanuljunk együtt!” programsorozatát, amelyre már jelentkezni lehet. Ezúttal a savas és oltós alvasztású tejtermék-gyártás a téma.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, tagi igények alapján, 2017 tavaszán indította útjára „Tanuljunk együtt!” programsorozatát, először a tejipari területen tevékenykedők számára. A visszajelzések alapján tagjaink számára kiemelt igény mutatkozik a gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amelyek azonnal beilleszthetők az előállítói tevékenységbe.

A termékfejlesztések előmozdítása, valamint az előállítók elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága tovább folytatja tudásalapú tevékenységét. Az érdeklődő tagjaink – figyelembe véve az előképzettséget és a már megszerzett gyakorlatot – savas és oltós alvasztású termékgyártás témájú, 2-2 napos gyakorlati napokon vehetnek részt a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben, kamarai finanszírozás* mellett.

A tejipari gyakorlati napok az alábbi csoportokban és időpontokban indul (a program költségét a NAK biztosítja, azonban az esetlegesen felmerült egyéb költségek /szállás, utazás, étkezés/ a résztvevőt terhelik):
Kezdő csoport: 2018. április 4-5. – Savanyított tejtermékek gyártása
                       2018. április 25-26. – Oltós alvasztású termékgyártás

Haladó csoport: 2018. május 16-17. – Savanyított tejtermékek gyártása
                        2018. június 6-7. – Oltós alvasztású termékgyártás

A savanyított tejtermékek esetében főként a tejföl, a joghurt, a kefír és a túró gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, az oltós termékgyártás esetében a gomolyasajt mellett a röglyukas és erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést. A gyakorlati oktatások mellett nagy hangsúlyt helyezünk az alapismeretek elsajátítására is, így a képzésekhez egy általános oktatóanyag is készül kiegészítésként. A tananyag átfogó ismereteket nyújt az alapanyagok kiválasztásától az élelmiszer-higiénián és élelmiszer-biztonságon át a technológiai ismeretekről, valamint a késztermékek bírálatáról is, kiemelt figyelmet fordítva az egyes kritikus pontokra, jellemző hibákra és azok korrigálási lehetőségeire.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztráció itt!

A gyakorlati napokon – a tanüzem méretének megfelelően – alkalmanként 10 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. További információ: Horváth Vivien élelmiszeripari ügyintéző, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-20-279-3790.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok