Mezőgazdasági termelés

Patkolástechnológiai központ nyílt Budapesten: ünnepélyes megnyitó keretében adták át azt az üzlethelységet, ahonnan ezentúl egyedülálló választékkal igyekeznek kiszolgálni a patkolókovácsokat.

A vállalat célja, hogy magas szinten támogassák a lovasokat azzal, hogy igényeiket a legmagasabb szinten igyekeznek kiszolgálni, ennek megfelelően terveik közt szerepel workshopok szervezése patkolókovácsok számára, illetve a szabadidőlovasok és az utánpótlást jelentő fiatalság támogatása is.

Az állatgyógyászati eszközöket forgalmazó üzlet életében a keddi nap a lóé volt. A megnyitón Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes úr méltatta a vállalkozás sikeres életútját és az agrárium felé tett eddigi szolgálatait. Dr. Móré Attila, tulajdonos köszöntötte az agrárium, a Magyar Honvédség és a Készenléti Rendőrség megjelent tagjait, majd megemlékezett róla, hogy kiszámíthatatlan korszakot élünk, de a vállalkozás még a viharos időkben is kitartott az állattenyésztők, lótenyésztők szolgálata mellett, és a most átadásra kerülő magasraktárral is az a céljuk, hogy ez hosszú távon is így legyen. Elmondta, hogy a vállalkozás aktívan hozzá tudott járulni a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium alatt működő huszárhagyományokat őrző egységek felszereléséhez és a továbbiakban is biztosítani kívánják a lóállományok szükségleteinek megfelelő eszközöket és szolgáltatásokat, hogy azok a legjobban végezhessék munkájukat.

Vranovics Károly igazgató úr megemlékezett a 2012. óta folyó munkálatokról, a felújításról és arról, hogy már akkor is a szemük előtt lebegett a cél, hogy visszaállítsák a lovas ágazat méltó helyzetét, segítsék az állattenyésztőket a szükséges technológiai megoldásokkal, ami által javulás állhat be a eredményességükben.

Az ünnepélyes megnyitót követően lovas szakmai programokat hallgathattunk meg.

Varga István ezredes úr, a Magyar Honvédség gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály parancsnoka beszélt arról, hogy milyen fejlesztések lesznek a Kincsem Parkban, amiknek köszönhetően a parancsnokság, a szállásmesteri szakasz, a huszárlóképzés, az Első Huszárszázad és a Lovasiskola Század fogatos és spanyol lovasiskola szakasza kerülhet a Huszár Laktanyában elhelyezésre 2028-2029-ben. Örkénytáborba végre visszakerülne a Huszárosztály ló- és lovaskiképző központja, Kaposváron pedig már év elején felállt egy önkéntes tartalékos lovas szakasz, amit hamarosan a nyíregyházi Önkéntes Tartalékos Lovas Század ünnepélyes felállítása követ, mely három megyét fog össze.

Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság igazgatója beszélt a lipicai ló történetéről, a megújult Lipicai Lovasközpontról, ahol helyet kap a fogathajtás, díjlovaglás, díjugratás is.

Szó esett a hazai lótenyésztés helyzetéről Pap István Tibor elnök úr tolmácsolásában. Prof. Dr. Bodó Gábor tanszékvezető úr beszélt az üllői Lógyógyászati Tanszék szolgáltatásairól, felszereltségéről, az ellátott esetekről, valamint az esetszámok növekedéséről, mely megerősíti az intézmény dolgozóit, hogy professzionális munkájukra egyre nagyobb szükség van, a lovasok pedig bíznak a szakemberek tudásában. Az előadások sorát Dr. Bába András lógyógyász állatorvos, a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesületének alelnöke zárta.

Bővebb információ az eseményről a szolgáltató portálján érhető el.

NAK / Pető Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám