Mezőgazdasági termelés

Ha értesítést kapunk helyszíni ellenőrzésről és az annak keretében kiküldött jegyzőkönyvről, érdemes észrevételt tenni, ugyanis nagymértékben gyorsítható az ügyintézési idő. Az értesítést az ellenőrzésben érintett gazdálkodó kapja.

 

A jegyzőkönyvre tett észrevételt csak elektronikus úton lehet megtenni, az erre kialakított felületen. A megfelelő menüpontok kiválasztása valamint a névre szóló jelszó megadása után lehet megkezdeni az ügyfél észrevétel felület kitöltését. Az észrevételi jogról való lemondás az aktuális jegyzőkönyvre vonatkozóan végleges, az nem vonható vissza. Abban az esetben válasszuk ezt a lehetőséget, ha a jegyzőkönyv tartalmával egyetértünk.

A helyszíni ellenőrzésről készült jegyzőkönyvre lehetőség van általános észrevételt tenni, ugyanakkor az ellenőrzésben érintett táblák/EFA elemek vonatkozásában is lehetőség van reagálni. Megtekinthető valamennyi, az ellenőrzés során keletkezett dokumentum mely a jegyzőkönyvhöz lett mellékelve. Amennyiben szükséges, az észrevétel során csatolhatunk dokumentumot, a felület lehetőséget ad ezek feltöltésére. A táblára/táblákra vonatkozó csatolmány feltöltésére a táblaszintű észrevételnél van lehetőség.

A rendelkezésre álló határidőn belül az észrevétel korlátlanul módosítható, azaz az utolsó észrevételben beadottak kerülnek feldolgozásra. Az értesítésben szereplő határidő letelte után módosításra nincs lehetőség, de a felületen az addig benyújtott bizonylatokat meg lehet tekinteni. Határidőn túli első belépés esetén lehetőség van egyszeri észrevételt tenni, ám ezek az észrevételek határidő túllépés miatt automatikusan elutasításra kerülnek.

Amennyiben ellenőrzésről kap értesítést, keresse fel egységes kérelmét benyújtó falugazdászát!

 

(NAK/Kovács Gyula)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei