A „Nyitott porta” kezdeményezés nem újkeletű, a Zala völgyében és az Alpokalja-Fertő táj térségében is jól működik évek óta. A program célja, hogy minőségi helyi termékekkel lássák el a helyieket és megmutassák a turistáknak is, megismertetve őket a termékek előállítóival, annak előállítási helyével, bővítve ezzel a térség turisztikai kínálatát is. A látogatók betekinthetnek az adott gazdaság mindennapi munkájába, élelmiszerkészítési folyamataiba és az agráriumhoz kötődő élményprogramokon, tematikus programokon, valamint kóstolókon és egyéb gasztronómiai programokon vehetnek részt.
A program szervezői küldetésüknek tekintik a szemléletformálást, hogy az emberek figyelmét az egészséges, fenntartható élelmiszerek és a helyi termékek felé fordítsák.
A Nyitott Porták – Zala-völgye aktuális programjaival kapcsolatos bővebb információ itt érhető el.
NAK / Tószegi-Faggyas Katalin
Forrás: Nyitott porták, Zala völgye