Vidékfejlesztés

„Nők által vezetett innovációk a vidéki térségekben” címmel 2024. április 17-18-án kerül sor az EU KAP Hálózat szervezésében megvalósuló, az agráriumban dolgozó inspiráló nőket célzó angol nyelvű workshopra, amelyre 2024. február 5. éjfélig lehet jelentkezni.

A nők létfontosságú szerepet játszanak a civil társadalomban és a vidéki területek gazdasági növekedésében. Sokan közülük életerős mezőgazdasági vállalkozások, valamint élénk vidéki területek és közösségek élén állnak. A nők a vidéki gazdaság kulcsszereplői, akik a mezőgazdaságon kívül több más ágazatban is munkát végeznek és gyakran ők vállalnak felelősséget családtagjaik gondozásáért és jólétéért. Mindezek ellenére sok nő „láthatatlan szerepben” rekedt és számos olyan kihívással néz szembe, mint a diszkrimináció és a munkaerőpiacra való bejutás nehézségei.

A gazdálkodó nők a földhöz, a képzéshez és az oktatáshoz való hozzáféréssel, valamint a pénzügyi és mezőgazdasági szervezetek egyenlő bánásmódjával kapcsolatos problémákkal is szembesülnek. Ennek ellensúlyozása és a nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítése a KAP fontos elvévé vált. A kapcsolódó uniós programok által támogatott projektek bemutatják, hogy a vidéki területeken miként lehet enyhíteni vagy leküzdeni a nők szerepvállalását gátló akadályokat. Mindennek fontosságát az Európai Bizottság is kiemeli az Egyenlőség Uniója: Nemek közötti egyenlőség stratégia 2020–2025 című dokumentumában.

A fentiek figyelembevételével az EU KAP Hálózatának innovációs és tudáscserét támogató egysége (EIP-AGRI) workshopot szervez a nők által vezetett innovációkról, hogy bemutassa, a gazdálkodás és a vidéki területek vonzó helyek lehetnek a nők számára. A műhelymunka általános célja, hogy tudáscserével, a női innovátorok által vezetett sikeres kezdeményezések és projektek bemutatásával, valamint hálózatépítéssel erősítse a nők szerepét a mezőgazdaságban és a vidéki területeken.

Ez a műhelymunka az EU vidéki térségeiből származó - a fejlődés különböző szakaszaiban lévő -nők által vezetett kezdeményezések bevált gyakorlataira összpontosít többek között a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás, valamint a környezetvédelmi termelés és szolgáltatások területéről. Az esemény résztvevői között tanácsadók, kutatók, szövetkezetek, mezőgazdasági és ipari kamarák, irányító testületek, önkormányzatok, valamint a sajtó képviselői is szerepelnek.

Az eseménnyel kapcsolatos kérdéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen fogadják. Az workshop angol nyelvű programja ide kattintva érhető el.

A szervezők 2024. február 5. éjfélig várják a jelentkezéseket, melyet az Jelentkezési lap kitöltésével tehetnek meg az érdeklődők.

 Forrás: MNVH / EU CAP Network

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám