Vidékfejlesztés

2024. április 5-ig lehet jelentkezni az első olyan nemzetközi LEADER fórumon való részvételi felhívásra, amelynek keretében az EU KAP hálózata összehozza a vidéki térségekből származó, LEADER-hez helyi szinten kötődő, motivált fiatalokat és a regionális, nemzeti és uniós szintű szervezeteket.

A 2024. június 11-13. között, a finnországi Vierumäki-ban megrendezésre kerülő esemény lehetőséget teremt arra, hogy hangsúlyozzák a fiatalok szerepének és elkötelezettségének fontosságát a LEADER megvalósításával kapcsolatban. Ennek érdekében a fórumot a Finn Nemzeti Hálózattal szoros együttműködésben szervezik meg.

A fórum fő célkitűzései a következők:

 • a fiatalok LEADER-rel kapcsolatos nézőpontjainak megismerése, megértése és összegyűjtése;
 • a fiatalok LEADER-rel kapcsolatos döntéshozatalban és végrehajtásban betöltött szerepének növelésére irányuló elképzelések megvitatása;
 • egy nemzetközi fiatal LEADER közösség támogatása.

A fórum legfontosabb sajátossága, hogy a résztvevők személyesen találkoznak majd és tevékenységeiket közösen tervezik meg. Az esemény célja elsősorban a 18 és 35 év közötti (kiemelten a 30 év alatti) fiatalok bevonása az EU különböző országaiból, akik a fórumon lehetőséget kapnak a LEADER-rel kapcsolatos eszmecserékre más országokból származó társaikkal, de – ami a legfontosabb – az irányító hatóságok, a nemzeti hálózatok és a nemzeti LEADER hálózatok képviselőivel egyaránt kapcsolódhatnak.

A felhívásra azon 18 és 35 év közötti vidéki fiatalok jelentkezhetnek, akik megfelelnek az alábbi kritériumok legalább egyikének:

 • a LEADER-ben aktívan részt vevő fiatalok pl. HACS vezetői/alkalmazottai, HACS vezetőségi tagjai, LEADER kedvezményezettek, országos HACS hálózat tagjai;
 • fiatal vezetők vagy aktivisták, akik helyi közösségfejlesztéssel foglalkoznak;
 • ifjúsági szervezetet nemzeti, regionális vagy helyi szinten képviselő fiatalok.

A résztvevőkkel szemben elvárás, hogy képesek legyenek világosan kommunikálni angolul (ez a rendezvény hivatalos nyelve), nagyban érdeklődjenek a vidékfejlesztési témák iránt és legyen motivációjuk arra, hogy az eseményen aktívan részt vegyenek és csatlakozzanak egy nemzetközi ifjúsági LEADER közösséghez. A kiválasztott fiatal résztvevők utazási és szállásköltségét a szervezők fedezik, további részletekről a kiválasztást követően nyújtanak tájékoztatást. A sikeres pályázók a lehető leghamarabb, áprilisban kapnak majd visszaigazolást a részvételről.

Az esemény időpontja: 2024. június 11-13.

Helyszín: Vierumäki (Finnország)

Jelentkezésüket az alábbi linkre kattintva adhatják le az érdeklődő fiatalok, legkésőbb 2024. április 5-ig: Jelentkezési lap

Az eseményre külön meghívást kapnak a nemzeti hálózatok, az irányító hatóságok és az érintett civil szervezetek képviselői. A fórummal kapcsolatos kérdések esetén a szervezők az alábbi e-mail címen állnak rendelkezésre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

Forrás: EU CAP Network

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám