Nemzetközi hírek

Az európai mezőgazdaságot és erdészetet érintő összetett kihívásokra történő reagálás érdekében, húsz európai országgal együtt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz az i2connect (i2c) nemzetközi projektben.


Az projekt célja az interaktív innovációs folyamatokat támogató szaktanácsadói kompetenciák fejlesztése. A H2020-as i2c projekt eszköze, az interaktív innováció gyakorlatban történő alkalmazása. (Horizont 2020 az EU eddigi legnagyobb kutatási és innovációs programja.) Ez olyan folyamat, amelyben egymást kiegészítő ismeretekkel rendelkező (gyakorlati, vállalkozói, tudományos, stb.) szereplők együttműködnek az egyes kihívások megoldásának kidolgozásában, gyakorlatba történő átültetésében, és az eredmények szélesebb körben történő terjesztésében. Az interaktív innováció magában foglalja a már meglévő tudományos és szakmai ismeretet. Ösztönzi a gyakorlati tudás, és az innovatív gyakorlatok közös létrehozását (co-creation).

A 2019. november – 2024. október közötti időszakban működő projekt a meglévő szaktanácsadói hálózatokra és a már megvalósult sikertörténetekre építkezve szeretne még több szaktanácsadót megszólítani, egy olyan kultúraváltás ösztönzésével, amelyben az innováció az alulról jövő kezdeményezéseken alapul.
Felmerül a kérdés, hogy hogyan szolgálja ez a projekt a hazai szaktanácsadást, és ezen túlmenően a gazdák, és a NAK érdekeit. Ez a projekt illeszkedik az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) hálózatépítéshez és az innovációs projektek ösztönzéshez. A projektben való részvétellel, és a megszerzett tapasztalat szaktanácsadói képzési rendszerbe építésével, az Országos Szaktanácsadási Központ funkcióit is erősíthetjük. A cél az, hogy a bevont szaktanácsadók felismerjék a gazdálkodók fejlesztések iránti igényét, és össze tudják őket hozni a hasonló témában „mozgolódó” szereplőkkel a közös megoldás keresésére, és így meghatározó szereplőjévé váljanak az innovációs folyamatoknak.

A projekt eredménye a szaktanácsadókon keresztül a gazdák szintjén fog hasznosulni, mert a mindennapi munkájukra hatással lesznek az új (innovatív) eszközök, vagy éppen a jó gyakorlatok, amit ezen a projekten keresztül összegyűjtenek, feldolgoznak az európai tagállamok.

A NAK által vállalt feladatok:
-    a magyarországi agrár-tudásátadási és -innovációs rendszerekről jelenleg meglévő információ frissítése;
-    az európai agrár- és erdészeti szaktanácsadói leltár feltöltése magyar oldalról;
-    a hazai „innovációs szaktanácsadók” azonosítása, készségeik feltérképezésével, képzési igényeik összegyűjtésével;
-    hazai jó gyakorlatok azonosítása a szaktanácsadók innovációban betöltött szerepéről;
-    részvétel a szaktanácsadók képzési anyagának összeállításában;
-    a szaktanácsadók számára képzések, tanulmányutak szervezése;
-    részvétel a döntéshozók számára készülő útmutató elkészítésében.

Konzorcium-partnerek

 

Bővebb információkat az i2connect programról a https://www.facebook.com/i2connect.EU közösségi oldalon találnak. NAK-kapcsolattartó: Jakab Ágnes (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

(Jakab Ágnes/NAK)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám