Nemzetközi hírek

A H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében új pályázati felhívást hirdettek meg az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k), közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint kutatóintézetek részére.

A DEMETER-projekt új, DEPLOY elnevezésű felhívása maximum 150.000 EUR összköltségvetésű, 2-3 partner által megvalósítandó, a gazdálkodók igényeire épülő pilot projekteket finanszíroz. A felhívás célja, hogy növelje a DEMETER-projekt eredményességét azáltal, hogy kis konzorciumokat támogat új, nagy értékű kísérleti projektek létrehozásában. Ezek a kísérleti projektek a DEMETER módszertanok és technológiák alkalmazására fognak összpontosítani, a gazdálkodók egyértelmű igényeinek kielégítését tartják szem előtt, különös tekintettel a DEMETER kísérleti projektekben nem képviselt EU földrajzi régiókra, így Magyarországra is. A DEMETER-projekt keretében jelenleg 20 pilot projekt fut, melyek megtekinthetők a https://h2020-demeter.eu/pilots-overview/ weboldalon, és amelyek példaként szolgálhatnak a potenciális pályázók számára.

Részletek:

Mi a felhívás célja?

A gazdálkodók konkrét igényeinek kielégítése, és a DEMETER-projekt valamely fő kihívásának vagy célkitűzésének – úgymint a tudásmegosztás, optimális adatelemzés, piaci korlátok leküzdése, interoperabilitás, információs modellezés, felhasználó-orientált megoldások, adatok tulajdonjoga, benchmarking tevékenység – való megfelelés.

Kik pályázhatnak?

  • mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k),
  • közép- és felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és egyéb non-profit kutatóintézetek

Hogyan lehet pályázni?

A DEMETER – DEPLOY felhívásra a pályázatokat az F6S platformon (https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy/apply) keresztül lehet benyújtani.

Meddig lehet pályázni?

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. február 16. 17.00 óra.

 

A felhívással kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a  https://h2020-demeter.eu/open-call-deploy/ weboldalra, és regisztráljon a 2022. január 11-én 11.00 órától megrendezésre kerülő információs webinárra: https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy-webinar/about.

 

(NAK/Pók Zóra)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ