Nemzetközi hírek

A visegrádi országok a Think Visegrad Civil Servants Mobility Programme keretében évről évre támogatást nyújtanak a kelet-európai és a nyugat-balkáni országok köztisztviselői számára, hogy tapasztalatot szerezhessenek és jó gyakorlatokat gyűjtsenek a visegrádi országokban. A programban az idei év nyugat-balkáni országok kedvezményezettje Albánia volt. Az egyhetes budapesti látogatásra június 5-9 között került sor a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) égisze alatt megvalósuló Civil Servants Mobility Program (CSMP) keretében.

A Magyar Külügyi Intézet szervezésében megvalósuló látogatásokon a delegáció tagjai a gazdaságdiplomácia és az agrárszektor területeihez kapcsolódó intézmények és szervezeti egységek képviselőivel találkoztak, akik bemutatták a vendégeknek a magyar rendszer sajátosságait, eredményeit, jövőbeli lehetőségeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a CSMP keretében, június 6-án, szakmai előadásokkal fogadta az öt köztisztviselőből álló delegációt: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumból érkező Irfan Tarelli-t (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság, főigazgató), Elda Tahiraj-t (Gazdasági Elemzések, Statisztikák és Prioritások Végrehajtási főosztály, főosztályvezető), Arlinda Dedi-t (Programozási, Jogi- és Harmonizációs főosztály, főosztályvezető), Sidorela Prenga-t (Termelési és Forgalmazási Szabványok főosztály, szakértő), továbbá a Miniszterelnöki Hivatal részéről Kamela Braho-t (Politikai és EU Integrációs Főosztály, munkatárs).

Az albán delegáció tagjai, a KKI kutatója és a NAK munkatársai

Fotó: NAK, Szalay György

A delegáció részére három angol nyelvű előadás keretében bemutatásra került a NAK szervezete, felépítése és tevékenysége, továbbá a Magyar Szaktanácsadási Rendszer és nemzetközi kapcsolódásai, az új KAP keretében működő Agrártudás- és Innovációs Rendszer (AKIS), ill. az EIP-AGRI-hoz és a szaktanácsadáshoz kapcsolódó interaktív innováció gyakorlata és eredményei.

 

NAK / Jakab Ágnes

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám