Szeptember 25-én - immár másodjára - személyes részvétellel került megrendezésre az „Élmény a méhészetben – Fedezd fel a mézek ízeit és aromáit, valamint a bennük rejlő lehetőségeket!” című tesztképzés.
Az eseményt a Kislépték Egyesület és a Campden BRI Magyarország szervezte az ENFORCE Erasmus+ projekt keretében (Tudástár/ENFORCE), helyszínéül pedig a környei Tájház szolgált.
A tesztképzés elméleti része (Forrás: Jakab Ágnes, NAK-ZTE)
A program célja az volt, hogy a résztvevők elsőként ismerkedhessenek meg az újonnan kidolgozott módszertannal, a kapcsolódó tananyaggal és az e-learning platformmal. A képzés középpontjában a mézek érzékszervi vizsgálata és kóstolása állt, amely gyakorlati tudást biztosít a méhészeknek és a gasztronómiai szakembereknek egyaránt. A szakmai tartalmak között helyet kapott a mézek játékos kóstoltatása (gamifikáció), a méhészeti tanösvények kialakításának lehetősége, élményprogramok szervezése, valamint a fajtamézek gasztronómiai felhasználásának bemutatása.
A rendezvény résztvevői kommunikációs és marketing tippeket is kaptak, amelyek segítik a méz tudatos bemutatását és értékesítését. A képzés emellett lehetőséget adott a kapcsolatépítésre méhészek, szakértők és gasztronómiai partnerek között. A nap végén a résztvevők oklevelet vehettek át, amely igazolja részvételüket és az „Élmény a méhészetben” tematikában szerzett tudásukat.
A tesztképzés gyakorlati része (Forrás: Jakab Ágnes, NAK-ZTE)
Az ENFORCE Erasmus+ projekt célja, hogy a méhészetet fenntartható és élményalapú irányba fejlessze, hozzájárulva a szakmai tudás bővítéséhez és a tevékenység diverzifikációjához.
NAK KAP-hálózat ZTE /Jakab Ágnes