Országos hírek

Március 3-án rendezi meg a Portfolio évindító kecskeméti agrárkonferenciáját, amelyen a legfontosabb idei szabályozási, támogatási, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokról tájékozódhatnak az agrárgazdasági szereplők. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

 

Az Agrárium 2020 elnevezésű kecskeméti konferencia kiemelt témája, hogy mire számíthatnak a gazdálkodók az egységes elektronikus agrártámogatási kérelmek idei benyújtási időszakában, illetve miként fizeti majd ki a több százmilliárd forintnyi ez évi agrártámogatást a Magyar Államkincstár. A március 3-i eseményen szó lesz arról, hogyan alakulhat az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 után, és arról is, mire kell számítani a KAP idei végrehajtásában, illetve a 2021-ben várható átmeneti szabályozási időszakban. A konferencia általános áttekintéséhez kattintson ide.

A konferencia foglalkozik azokkal az új földbirtokpolitikai elképzelésekkel – így például a földöröklésre és az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetésére vonatkozó elképzelésekkel - is, amelyeket várhatóan tavasszal nyújt be a parlamenthez a kormány. Részletes kerekasztal-beszélgetések hangzanak el a bankok új agrárhitelezési termékeiről, az állattenyésztési járványügyi helyzetről, a takarmányozás aktuális trendjeiről, a szántóföldi növénytermelés idei jövedelmezőségi kilátásairól és a növényvédelem szabályozási változásairól is. A konferencia napirendre tűzi azt is, hogy a csomagolóanyag-felhasználásban milyen trendfordulóra kell számítaniuk az élelmiszeripari cégeknek, és a programban szerepelnek 2020 megkülönböztetetten fontos és jelentős agrár-innovációs projektjei is. A részletes programot ide kattintva tekintheti meg.

A kecskeméti konferenciát Nagy István agrárminiszter nyitja meg, aki a kormány ez évi agrárszakmai terveiről tart előadást. A rendezvény szekcióiban és kerekasztal-beszélgetéseiben az államigazgatási és az üzleti szféra csúcsvezetői vesznek részt. Az esemény élő brüsszeli kapcsolással számol be arról, mit hozhat az agrárgazdasági inputpiacon, hogy 2020-at a Növényvédelem Nemzetközi Évének nyilvánították. Az előadók listáját itt érheti el.

Az eseményen olyan gyakorlati információk hangzanak el, amelyek ismeretében a konferencia résztvevői megalapozottabb és sikeresebb gazdasági döntéseket hozhatnak. A konferencián az agrárkamarai tagok 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt, a szaktanácsadók pedig négy kreditpontot szerezhetnek. A jelentkezési feltételeket itt ismerheti meg.


(portfolio.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám