Országos hírek

Március 3-án rendezi meg a Portfolio évindító kecskeméti agrárkonferenciáját, amelyen a legfontosabb idei szabályozási, támogatási, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokról tájékozódhatnak az agrárgazdasági szereplők. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

 

Az Agrárium 2020 elnevezésű kecskeméti konferencia kiemelt témája, hogy mire számíthatnak a gazdálkodók az egységes elektronikus agrártámogatási kérelmek idei benyújtási időszakában, illetve miként fizeti majd ki a több százmilliárd forintnyi ez évi agrártámogatást a Magyar Államkincstár. A március 3-i eseményen szó lesz arról, hogyan alakulhat az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 után, és arról is, mire kell számítani a KAP idei végrehajtásában, illetve a 2021-ben várható átmeneti szabályozási időszakban. A konferencia általános áttekintéséhez kattintson ide.

A konferencia foglalkozik azokkal az új földbirtokpolitikai elképzelésekkel – így például a földöröklésre és az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetésére vonatkozó elképzelésekkel - is, amelyeket várhatóan tavasszal nyújt be a parlamenthez a kormány. Részletes kerekasztal-beszélgetések hangzanak el a bankok új agrárhitelezési termékeiről, az állattenyésztési járványügyi helyzetről, a takarmányozás aktuális trendjeiről, a szántóföldi növénytermelés idei jövedelmezőségi kilátásairól és a növényvédelem szabályozási változásairól is. A konferencia napirendre tűzi azt is, hogy a csomagolóanyag-felhasználásban milyen trendfordulóra kell számítaniuk az élelmiszeripari cégeknek, és a programban szerepelnek 2020 megkülönböztetetten fontos és jelentős agrár-innovációs projektjei is. A részletes programot ide kattintva tekintheti meg.

A kecskeméti konferenciát Nagy István agrárminiszter nyitja meg, aki a kormány ez évi agrárszakmai terveiről tart előadást. A rendezvény szekcióiban és kerekasztal-beszélgetéseiben az államigazgatási és az üzleti szféra csúcsvezetői vesznek részt. Az esemény élő brüsszeli kapcsolással számol be arról, mit hozhat az agrárgazdasági inputpiacon, hogy 2020-at a Növényvédelem Nemzetközi Évének nyilvánították. Az előadók listáját itt érheti el.

Az eseményen olyan gyakorlati információk hangzanak el, amelyek ismeretében a konferencia résztvevői megalapozottabb és sikeresebb gazdasági döntéseket hozhatnak. A konferencián az agrárkamarai tagok 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt, a szaktanácsadók pedig négy kreditpontot szerezhetnek. A jelentkezési feltételeket itt ismerheti meg.


(portfolio.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ