Országos hírek

Mivel a Közös Agrárpolitika (KAP) keretében nyújtható támogatások a gazdálkodók és élelmiszer-feldolgozók érdeklődésének fókuszában állnak, emiatt szükségesnek éreztük, hogy tagjaink figyelmét felhívjuk a legfontosabb változásokra, információt adjunk a KAP aktualitásairól, valamint megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket és iránymutatást nyújtsunk a támogatások lehívása terén is. 

A Magyar Kormány 2021. januári döntése értelmében a 2021-2027-es időszakban példátlan mértékű támogatás áll rendelkezésre a vidéki területek fejlesztésére, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének növelésére, valamint a gazdák tisztességes jövedelmének biztosítására. A jelentősen megnövelt nemzeti társfinanszírozásnak köszönhetően csak a 2021. és 2022. évben több vidékfejlesztési forráshoz lehet hozzáférni, mint eddig a 2014-20-as periódusban összesen. 

Annak érdekében, hogy tagjaink a Vidékfejlesztési Program keretében a közelmúltban megjelent vagy hamarosan kiírásra kerülő pályázati lehetőségekről elsőkézből kapjanak tájékoztatást, a NAK a MAGOSZ-szal és az Agrárminisztériummal együttműködésben online rendezvénysorozatot szervez. 

A Vidékfejlesztési Program 2021-22 online fórum rendezvényei 90 percben foglalják össze a fentiekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, emellett lehetősége adnak arra is, hogy szakértőink az előadások alatt írásban feltett kérdésekre válaszoljanak.  

A tervezett program: 

 Megyei elnök asszony/úr köszöntője 

3-5 perc 

 Jakab István vagy Győrffy Balázs elnök urak előadása 

15-20 perc 

 Viski József helyettes államtitkár urak előadása 

45 perc 

 Kérdés-válasz szekció (szakértői válaszok a fórum ideje alatt feltett kérdésekre) 

20-30 perc 

 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fenntartja a program/időpont változtatás jogát. 

Regisztrációs link: https://miniapp.nak.hu/nak-regisztracio/vp-online-forumok/ 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei