Országos hírek

Augusztus 17-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 31. Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 17. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társszervezője, szakmai partnere és kiállítója is a rendezvénynek. Közösségi standunkon a kamarai szolgáltatások megismertetésén túl kóstoltatással egybekötött termelői piaccal, szakmai megbeszélésekkel, nyereményjátékkal és egyéb izgalmas programokkal várjuk az Expo látogatóit.

A tavalyi jubileumi Farmer- Expo minden idők egyik legsikeresebb kiállítása volt 321 kiállítóval és több mint 32 ezer látogatóval. 8 szakmai fórumot rendeztünk külföldi előadók bevonásával sertés-, szarvasmarha-, juh- és baromfitenyésztés témákban, melyek fókuszában a digitális és innovatív fejlesztések álltak. Az idei évben, partnereinkkel együttműködésben ezt a közös sikert szeretnénk tovább folytatni. A szakmai programokban idén sem lesz hiány.

Az érdeklődőknek lehetősége nyílik szakmai fórumokon történő részvételre. A Növénytermesztési és Állattenyésztési fórumokat soha nem látott érdeklődés kíséri az első pillanattól kezdve, a fórumokra már több százan regisztráltak. Külön felhívjuk a figyelmet a NAK által szervezett Agrárfórumra, melynek fő témái az AKG és ÖKO gyakorlati kérdései, valamint a 2023-tól induló KAP vetésváltási és zöldítési szabályai lesznek. A különböző témában megrendezésre kerülő szakmai fórumokról a rendezvény honlapján tájékozódhatnak.

Természetesen az állattenyésztési bemutatók sem maradhatnak el. Elképzeléseink szerint a 31. Farmer Expón 15 db 4 -es és 5-ös fogatból álló lovasbemutató valósul meg, melyhez hasonló szintű találkozó még nem volt Magyarországon. A Farmer Expo mindig is kitűnő helyszíne volt a Magyarországon egyre inkább gyarapodó állomány ismertetésének. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesülete ezúttal a hidegvérű fajtákat és a húslovakat mutatja be. A tavaly közönségsikert aratott Karneváli Lovas Kupát egy új szintre emeljük.

Ismét megrendezésre kerül a tavalyi évben nagy sikert arató „Legyél te is mezőgazdász” program, melynek keretében a gyerekek közelebb kerülhetnek a mezőgazdasági munkafolyamatokhoz, megismerhetik a vidéki élet mibenlétét, valamint interaktív túra keretében látogathatják meg az állattartó pavilonokat és hazánk vezető gépforgalmazóit.

Az állategészségügyi feltételeknek eleget téve (a sertés kivételével) a rendezvény az idei évben is az állatfajták teljes palettáját felvonultatja.

A Hortico Zöldség-Gyümölcs és Kertészeti Kiállítás a Farmer- Expo kísérőrendezvényeként különféle termékkóstolókkal várja az érdeklődőket.

További programinformációért kövesse Facebook oldalunkat vagy látogasson el weboldalunkra.

 

Időpont: 2022. augusztus 17-20.

Helyszín: Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus

4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

 

Nyitvatartás:

augusztus 17. (Szerda): 10:00-18:00

augusztus 18. (Csütörtök): 10:00-18:00

augusztus 19. (Péntek): 10:00-18:00

augusztus 20. (Szombat): 10:00-16:00

*18 év alatt ingyenes a belépés.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ