Országos hírek

Meghívó online előadás és kerekasztal eseményre, ahol megoldást találhat már az idei vetések talaj és tápanyag problémáira.

Előadás címe:

A Mezőgazdaság jövője az aszály és a műtrágya okozta válságban?! – Kerekasztal beszélgetés és előadás

Időpont: 2022.09.26 18:00, Időtartama: 1-1.5 óra

Téma:

Az utóbbi évtizedek irányzata és technológiája, azaz a műtrágyahasználat nagyütemben drágul és piaci hiány is kialakult. Másik oldalról az eddigi túlozott műtrágyahasználat révén a talaj termőképessége folyamatosan csökken. Az EU Green Deal 2030 által megfogalmazott ökológiai gazdálkodási arány betartásával összhangban már 2023-tól a tápanyag-támogatások átalakulnak, legfőképpen a fenntartható tápanyagok lesznek támogatva. Mindezek és az idei évi tapasztalatok, az aszály változtatásra kell, hogy sarkalja a gazdaságokat.

Szeretnénk párbeszédet kezdeményezni és megoldást mutatni a változások következtében felmerülő kérdésekre és bemutatnia alternatív szerves alapú megoldási lehetőségeket. Ezért Invitáljuk önöket online előadásunkra, amit kerekasztal bővít ki. 

Kíváncsiak vagyunk a véleményükre, gondolataikra, problémájukra. Itt az idő elkezdeni beszélgetni mert az idő ketyeg, nyakunkon az őszi vetés adta kihívások. 

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, mivel az előadásról felvétel készül, amit a regisztrált tagok később is vissza tudnak nézni.

 

Fő Előadók és a kerekasztal résztvevői:

 • Stündl László - Dékán Debreceni agrártudományi egyetem
 • Zalai Mihály - MATE docens – ISM Tech és OrgaincLife kutatási igazgató

Moderátor:

 • Kovács László - ISM Tech Kft

A regisztrációval küldjük a részletes programot és a kerekasztal további résztvevőit. 

Regisztráció itt.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám