Országos hírek

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy az egységes kérelem falugazdász általi benyújtását lehetővé tévő kamarai meghatalmazásra vonatkozó jogszabályok 2023. január 1-től megváltoztak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara biztosítani kívánja az egységes kérelmek kamarai segítséggel való benyújtását idén is, ezért falugazdászaink már év elején megkezdik az új szabályoknak megfelelő kamarai meghatalmazások nyilvántartásba vételét.

Az ügyintézés érdekében az országos falugazdász hálózat rövidesen megkezdi ügyfeleikkel a kapcsolatfelvételt és tájékoztatást nyújt a személyes ügyintézés időpontjáról.

Amennyiben telefonos elérhetősége megváltozott, vagy azt nem adta meg korábban, kérjük jelentkezzen a falugazdászánál, annak érdekében, hogy az új meghatalmazás rendelkezésre álljon a várhatóan 2023. áprilisában induló egységes kérelem benyújtásra!

Az új kamarai meghatalmazás a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvényben, valamit a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások igénybevételével összefüggő elektronikus kérelmek benyújtását elősegítő kamarai meghatalmazásokkal kapcsolatos szabályokról szóló 1/2023. (I. 12.) AM rendeletben foglalt szabályok szerint kerül nyilvántartásba vételre.

Tájékoztatjuk, hogy a fenti AM rendelet 10. § (5) bekezdése értelmében a 2023. január 15. napjáig létrejött kamarai meghatalmazások 2023. január 31. napján hatályukat vesztik a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szervvel szemben. Ezen hatályukat vesztő meghatalmazások helyett kerülnek nyilvántartásba vételre az jelenleg hatályos szabályok szerinti új kamarai meghatalmazások.

2023. február 1-jétől az agrár- illetve vidékfejlesztési támogatások igénybevételével összefüggő elektronikus ügyintézés során a Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerve előtti eljárásokban a falugazdászok abban az esetben járhatnak el a támogatást igénylők képviseletében, amennyiben az adott intézkedésre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával új kamarai meghatalmazást hozzanak létre.

Az AM rendelet szerinti kamarai meghatalmazás létrehozása és visszavonása személyesen, a NAK erre kijelölt munkavállalójánál van lehetőség. 

NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ