Országos hírek

Gyere a PREGA nulladik napjára! Kötetlen tapasztalatcsere, olcsóbban! Neked van már különjegyed a workshopra?

A PREGA előtti napon, már február 7-én belevágunk a közepébe: tömény agrárdigitalizációs, gyakorlatba ültethető tudást szerezhetsz, precíziós információdömpingre lehet számítani.

A PREGA teljes programjára szóló jegyek ára az idei évben jelentős kedvezménnyel érhetőek el a korábbi évekhez képest, sőt, a nulladik napra szóló kedvezményes különjeggyel olyan lehetőséget vehetsz a kezedbe, amit azonnal hasznosítani tudsz a gazdálkodás során.

Február 7. – PREGA Workshopdélután

Az agráradat digitalizációja workshop gazdálkodóknak – 14:00-18:00

Legyen rend az agráradatokban! – dr. Milics Gábor, tanszékvezető egyetemi docens, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

Szó lesz az agráriumban használható térinformatikai rendszerek adatigényéről, a gyakori adatkezelési hibákról, az adatok rendszerezéséről, karbantartásáról, és hogy milyen szemléletre van szükség ahhoz, hogy az adatokból hasznos, döntéselőkészítő rendszerekbe integrálható információkat nyerhessen a gazdálkodó.

Adatátvitel rendszerek között, kijuttatási térkép készítése, drónos képfeldolgozás – Kauser Jakab, K-Prec Mezőgazdasági Szolgáltató és Mérnöki Iroda Kft.

A workshop során hasznos információkat szerezhetnek a résztvevők

  • a keletkező adatok információs rendszerbe történő átviteléről,
  • az adatátviteli rendszerek fejlődési folyamatairól a ma már gyakorlatban is alkalmazott felhő megoldásokra részletesen kitérve,
  • az olyan szoftveres megoldásokról, amelyekkel elkészíthetjük kijuttatási térképeinket fájl-, és monitorspecifikusan,
  • és a drónos képfeldolgozásról, melynek szemléltetéseképpen egy konkrét példán keresztül mutatja be Kauser Jakab a teljes képfeldogozási folyamatot.

Mennyibe kerül a jegy a workshopra?

A nulladik nap workshopján való részvétel ára nettó 20 000 forint (bruttó 25 400 forint), viszont NAK-tagok, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (MPGE) tagjai és diákok kedvezményes jegyet vásárolhatnak nettó 16 000 forintos áron (bruttó 20 320 forint).

A február 7-i workshopra külön lehet jelentkezni, tedd meg most!

További workshopok a PREGA-n február 9-én

A PREGA utolsó napján a tematikus szekciók mellett 2 workshopra kerül sor, ahol minden gazdálkodó közvetlenül beszélgethet majd a szakemberekkel.

AXIÁL workshop – 9:00-10:30

„Megoldások az Axiál Kft-től a mezőgazdaság digitalizációjára" – Okvátovity István, térinformatikus fejlesztő, AXIÁL Kft. és Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető, AXIÁL Kft.

A workshop lehetőséget ad arra, hogy az AXIÁL leendő és jelenlegi partnerei első kézből ismerhessék meg az AXIÁL megoldásait. A résztvevők gyakorlati kérdéseikre is választ kaphatnak majd, lehetőség lesz a kötetlen, szakmai beszélgetésre.

KITE workshop – 10:50-12:05

A KITE szakemberei mutatják be, hogy milyen szakmai alapú digitális és személyes szolgáltatásokkal segíti a termelést a Partner Profit Program keretein belül a KITE. Lépésről lépésre haladunk: látható lesz majd a különböző forrásból – műholdas, földközeli és erőgépekből – származó adatok gyűjtése és az adatelemzés. Bemutatják a szakemberek a helyspecifikus talajmintavételt, és az erre alapozott tervezést és kijuttatást, a KITErkép alapú differenciált vetést, vagy a növényvédelemben nyújtott agrometeorológiai alapú előrejelzési szolgáltatást. A megtervezett feladatok végrehajtásához a gépüzemeltetés-támogató szolgáltatás adja a hátteret és az elvégzett munkákról visszacsatolást a MyJohnDeere oldalról kaphat a gazdálkodó.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ