Több mint 100 érdeklődő volt kíváncsi a Helyi Termék Éve szakmai fórumsorozat Győr-Moson-Sopron megyei rendezvényére 2016. február 10-én Győrújbaráton.
A nap első részében a résztvevők tájékoztatást kaptak a kistermelői élelmiszer-előállítás feltételeiről, az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos aktuális információkról, valamint a helyi termelői piacok nyitásával és üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókról. A fórum második felében az eredetvédelem és a védjegyek jelentőségéről, illetve adózási szabályokról hallhattak információkat a kistermelők. A rendezvény zárásaként pedig négy helyi élelmiszer előállító mutathatta be röviden gazdaságát.
A megyei igazgatóság 9 helyi termelőt kért fel arra, hogy portékáival színesítse a rendezvényt. A megyében készült, helyi alapanyagokból előállított lekvárok, szörpök, mézek, füstölt húsok, savanyúságok, borok és száraz virágok méltóan képviselték kistermelőinket.
Ezúton is köszönjük tagjainknak a segítséget:
Ács György – Ács Pincészet - Győrújbarát
Boross Csilla – Borcsi Manufaktúra – Győrújbarát
Bugyenszki Ferenc – Sági Szörp – Győrság
Csikvánd község önkormányzata – Csikvándi Portékák
Gregosits Gyula - Nyúl
Márk Attiláné – Fertőhomok
Rábacsécsény község önkormányzata
Szabó Teodóra – Szárazvirág Manufaktúra – Kóny
Tusjak Tamás – Csabai Kolbász Kamra - Győrzámoly