Győr-Moson-Sopron megyében a 2016-2017-es tanévnyitón minden kilencedikes tanuló kezébe került az agrárkamara által megjelentetett Helyi termék kézikönyv.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadványokkal, tagjainak ezekhez való ingyenes hozzáférésével segíti a sikeres gazdálkodást – ilyen például a 2016-ban megjelent Helyi termék kézikönyv is. A NAK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete azonban nem csak a termelőkkel kívánta megismertetni a kiadványt.
A megyei referensek megállapodtak a megyei szakképző iskolák vezetőivel, hogy a 2016-2017-es tanévnyitó ünnepségre annyi példányt eljuttatnak a kézikönyvből, amennyi kilencedikes diák érkezik az iskolájukba. Ezzel is népszerűsíteni szeretnék a helyi termék fontosságát, és átfogó képet nyújtani a diákoknak az élelmiszer-előállításról és –forgalmazásról. A kézikönyv segítségével ugyanis tájékozódni lehet a termék helyzetképéről, az értékesítési lehetőségekről, továbbá az adózási ismereteken túl az élelmiszerjelölés és az élelmiszerbiztonsági és -higiéniai előírásokról is.
Ha pedig a kiadványnak köszönhetően egy-egy fiatal akár el is gondolkodik azon, hogy kistermelő legyen és esetleg tanulmányai után bele is vág, már megérte a törekvés.
Minden tanuló kapott egy-egy kiadványt
(NAK)