Sajtóközlemények

A litvániai Vilniusban tartották soron következő ülésüket a Három Tenger Régió agrárszervezetei. A bolgár, cseh, észt, lengyel, litván, magyar és szlovák szakemberek az európai uniós agrárpolitika jövőjéről folytattak megbeszéléseket. Közös nyilatkozatukban kiálltak a fiatal gazdák támogatása és a termelők együttműködésének ösztönzése mellett.

A cseh, észt, lengyel, litván, magyar és szlovák agrárkamarák, a Bolgár Nemzeti Gabonatermelők Szövetsége, a lettországi mezőgazdasági szervezetek, az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG-AGRI) képviselői 2019. december 5-6-án a litvániai Vilniusban tartották soron következő, 6. ülésüket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát Losó József, a köztestület Élelmiszer-feldolgozási osztályának elnöke képviselte az eseményen, amelyet Andrius Palionis, a litván mezőgazdasági miniszter is megtisztelt jelenlétével.

A Három Tenger Régió agrárszervezeteinek találkozóján a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjéről tanácskoztak. Nyilatkozatban rögzítették, hogy érdekeik érvényesítése céljából összehangolják tevékenységüket a 2020-2027 közötti európai uniós agrárpolitika kereteinek és pénzügyi forrásainak kialakítása során.

A résztvevők hangsúlyozták, hogy a 2020 utáni KAP egyik fő prioritásának a fiatal gazdák támogatásának kell lennie, és további lépések szükségesek az agráriumba újonnan belépők segítésére. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ösztönözni kell a mezőgazdaság szereplői közötti együttműködést, ennek előmozdítására beruházásösztönző intézkedéseket szorgalmaznak a KAP keretei között.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei