Élelmiszer-feldolgozás

Az 1333/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet II. és III. mellékletében felsorolt élelmiszer-adalékok specifikációinak meghatározásáról szóló 231/2012/EU rendelet mellékletének a tisztított sztévialevél-kivonatok enzimes átalakításával előállított rebaudiozid M, D és AM specifikációi, valamint a sztéviából (E 960c(i)) származó szteviol-glikozidok enzimes módosításával előállított rebaudiozid M specifikációi tekintetében történt módosítás.

A rendelet melléklete a következőképpen módosul:

  1. Az E 960c(i) sztéviából származó szteviol-glikozidok enzimes módosításával előállított rebaudiozid M-re vonatkozó bejegyzésben a „Meghatározás” sor utolsó mondata helyébe a következő szöveg lép: „A K. phaffii UGT-a és K. phaffii UGT-b élesztők élő sejtjei vagy azok DNS-e nem mutathatók ki az élelmiszeradalékanyagban.”;
  2. A táblázat az E 960c(i)-re vonatkozó bejegyzés kiegészült.

NAK/ Penksza Péter

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése