Környezetgazdálkodás

Egyre több helyről tapasztalhatjuk, hogy a talaj védelme is fókuszba kerül a vizek, a levegő és a biodiverzitás megóvása mellett.

 A talaj, mint természeti kincs megfelelő gondozása és védelme fontos, hiszen „Az élelmezésbiztonság a talajjal kezdődik" – persze tudjuk, hogy a megfelelő növénytáplásláshoz, az élethez ezen kívül sok egyéb fontos tényező is mindenképpen kell. Az uniós és nemzeti támogatások által egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a talaj védelmére, s elismerik kulcsfontosságú szerepét:

  • korunk globális kihívásainak leküzdésében,
  • a megfelelő tápértékű és biztonságos élelmiszerek előállításában,
  • az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban és a következményeinek enyhítésében, valamint a biológiai sokféleség csökkenésének megállításában.

Egyre szélesebb körben hangzik el, hogy a talajvédelem előbb-utóbb váljon egyértelmű céllá minden társadalmi szereplő számára, amely segít megőrizni ezt az egyedülálló és pótolhatatlan, sajnos csak feltételesen megújuló, ezért gondoskodásra szoruló természeti erőforrásunkat.

Fenti célok ismertetésére a NAK számos cikkben, és kiadványban hívja fel a figyelmet, és ugyancsak ezen cél érdekében a NÉBIH is megjelentette a Talajvédelem 2022 kiadványát.

A témában eddig megjelent NAK ismertető kiadványai:

NAK/Sztahura

 

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése