Koronavírus

A GlobalData piackutató cég nemrég közzétett felmérése alapján a válaszadók 43%-a arra számít, hogy a vírushelyzet lassan fog javulni országukban. Ezzel összhangban a sör- és almaborfogyasztással kapcsolatos szokásaik is némi változást mutattak.


A megkérdezettek 45%-a vásárolt ugyanannyi vagy még több sört a vírus kitörése óta. Ellenben csak 28% csökkentette részben vagy egészben sörfogyasztását. Az almaborfogyasztási szokások szintén változtak a járványidőszak alatt. A válaszadók 33%-a fenntartotta vagy növelte a megvásárolt almabor mennyiségét, míg 28-uk csökkentette részben vagy egészben ezen termékek beszerzését.

A sör- és almabor-előállítók kilátásai várhatóan elmaradnak a COVID-19 előtti várakozásoktól, és a kialakult helyzet a kis és nagyvállalatokat kihívás elé állítja. A fogyasztók azonban fokozatosan térnek vissza megszokott márkáikhoz − az olcsóbb alternatívák helyett − és hajlandóak akár felárat is fizetni értük. A GlobalData előrejelzése alapján a sör és almabor globális piaca 2022-re fogja elérni a 2019-es értékeket (630,4 milliárd dollár).

Dr. Szűcs Viktória/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ