A NÉBIH honlapján elérhetőek a kistermelői szabályozás helyes alkalmazásával kapcsolatban eddig felmerült kérdések és válaszok.
2023. november óta hatályos az új kistermelői szabályozás, a 60/2023. (XI.15.) AM rendelet a kis mennyiségű, helyi, marginális élelmiszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeiről.
A rendelet megjelenése óta számos kérdés merült fel annak értelmezésével kapcsolatban, amelyek megválaszolására – egyben a kistermelők segítségére - a NÉBIH az AM közreműködésével kidolgozott egy szakmai anyagot. A kérdések között választ kaphatunk pl. a bejelentési kötelezettséggel, a kistermelő I és II kategória közötti különbséggel, a kistermelői kenyér és sütemény előállításával, illetve a falusi vendégasztal tevékenység végzésével kapcsolatban is.
A „Kistermelői tevékenység gyakran ismételt kérdések” szakmai anyag IDE KATTINTVA található meg.
Élelmiszerrel, takarmánnyal kapcsolatos egyéb kérdések kategóriák szerint IDE KATTINTVA olvashatók.
Fentiekkel kapcsolatosan felmerülő, bármilyen további kérdés esetén kérjük írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
A kis mennyiségű, helyi, marginális élelmiszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeiről szóló 60/2023. (XI.15.) AM rendeletet összefoglaló korábbi cikkeinket az alábbi linkeken olvashatja el.
Bemutatjuk az új, kistermelőket érintő rendeletet
NAK / Tószegi-Faggyas Katalin