Nemzetközi hírek

Együttműködésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Széchenyi István Egyetem (SZE) 2024. június 11-12 között kétnapos interaktív innovációs tréninget tartott Szatmárnémetiben, tizenhat partiumi falugazdásznak az i2connect projekt nemzetközi tréningsorozat keretében.

Az i2connect H2020-as projekt az Európai Unió egyik legnagyobb tanácsadókat támogató projektje, amely mintegy 42 szervezet részvételével tevékenykedik, közvetlenül 21, közvetetten 8 ország bevonásával az innováció vidéki területeken történő ösztönzésében.

A projekt célja, hogy összekapcsolja a mezőgazdasági tanácsadókat és erdészeket szerte Európában úgy, hogy közben az interaktív innovációs folyamatokat támogató és elősegítő tanácsadók kompetenciáját erősítse. Az i2connect stratégiája, hogy a meglévő tanácsadói hálózatokat és jó gyakorlatokat széles körben kívánja elérhetővé tenni az alulról építkező innováció támogatásával. Ez a több mint 40,000 tanácsadóból álló erőforrás kritikus fontosságú a gazdák helyben történő támogatásához. 

Az i2connect project keretében képzésben részt vett „soft skill” trénerek csoportja (kb. 60 tréner 21 országból) képes arra, hogy a tanácsadók szemléletét pozitív módon fejlessze és felhívja a figyelmüket a támogató környezet fontosságára. Támogassa őket a gazdálkodókkal történő kapcsolat és kommunikáció javításában, a bizalom növelése érdekében, ezzel segítve az interaktív innovációs folyamatokat és végső soron az innovációk hatékonyabb megvalósulását, majd azok beágyazódását.

i2connect tréning: innovációs spirál és a konfliktuskezelés 5 módja

(Forrás: NAK, Jakab Ágnes)

Az év elején Jakab Ágnes (NAK) és a Dr. Vér András vezető kutató (SZE Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar) a projekt magyar trénerei felkérést kaptak az i2connect konzorciumvezetőjétől, a francia Agrárkamarától (Chambres d'agriculture - APCA), hogy tréninget tartsanak Romániában. Tekintettel arra, hogy Románia közvetett partner az i2connect projektben, saját tréninget nem volt lehetősége szervezni tréner hiányában. A NAK és az SZE együttműködésben örömmel vállalta a partiumi falugazdászok magyar nyelvű képzését, amely hiánypótló volt a maga nemében.

A tréning Szatmárnémetiben, 16 falugazdász részvételével került megtartásra, ahol közösen kerestek válaszokat és megoldási javaslatokat többek között olyan kérdésekre, mint például „Milyen kapcsolat van az innováció és a hálózatosodás között?” vagy „Van-e lehetőség az agráriumban továbbfejleszteni a meglevő képességeket, amennyiben igen, milyen módszerekkel, ill. eszközökkel?”

A résztvevők visszajelzései alapján elmondható, hogy mind a résztvevő falugazdászok, mind a trénerek részére rendkívül hasznos volt az együtt töltött két képzési nap.

i2connect tréning résztvevői Szatmárnémetiben

(Forrás: NAK, Jakab Ágnes)

NAK / Jakab Ágnes

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám