A francia tejipari képzések terén vezető szerepet betöltő ENILBIO (Ecole Nationale d'Industrie Laitière et des Biotechnologies) Polignyben működő tudásközpontjában - részben a a kamara költséghozzájárulása mellett - június végén ötnapos sajttechnológiai szakmai képzést szervezett a NAK tíz élelmiszeripari tag szakembere számára.
A csoportban kézműves sajtkészítők, mezőgazdasági és élelmiszeripari családi vállalkozások és tejipari nagyüzemek szakemberei egyaránt jelen voltak, hogy gazdagítsák ismereteiket a sajtkészítés területén. A program résztvevői valós üzemi gyártás közben sajátíthatták el camembert típusú lágy, kékpenészes, és többféle félkemény sajt készítésének elméletét, részletes technológiáját.
A résztvevőknek köszönjük aktív munkájukat és bízunk abban, hogy kiváló minőségű, a hazai kínálatot bővítő, és jól értékesíthető sajtok kerülnek majd kereskedelmi forgalomba a megszerzett ismereteknek köszönhetően. A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága további hazai és külföldi szakmai képzéseket szervez a tej,- és húsipari, valamint más, élelmiszeripari ágazatokban működő tagjai számára.
(NAK)