Erdőgazdálkodás

Az NFK hirdetmény útján tájékoztatja a jogosult erdészeti szakszemélyzetet a 2022. őszére meghirdetett kötelező kiegészítő képzés pótlásáról, melyre a 2023. január 30. –február 8. közötti időszakban nyílik lehetőség.

A képzésre 2023. január 9-17. között lehet jelentkezni az NFK honlapján közzétett Jelentkezési Űrlapon.

A részletes feltételeket az NFK hirdetménye tartalmazza:

Hirdetmény a jogosult erdészeti szakszemélyzet 2022. évi kötelező kiegészítő képzés pótlási lehetőségéről

Az erdészeti szakszemélyzet és az erdészeti szakirányító vállalkozás tevékenységének és nyilvántartásának, valamint az erdészeti szakszemélyzet továbbképzésének szabályairól szóló 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet (továbbiakban: kormányrendelet) 18. § (3) bekezdése a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolás meghosszabbítási feltételéül többek között a kötelező kiegészítő képzések teljesítését határozza meg. A meghirdetett kötelező kiegészítő képzésen a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek (JESZ) kötelező részt vennie! Ennek elmulasztása esetén a jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolását az erdészeti hatóság nem hosszabbíthatja meg.

A kötelező kiegészítő képzések szervezése és lebonyolítása a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) feladata.

Az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkársága szakmai irányítási döntése alapján a kötelező kiegészítő képzés megtartása szükséges, mely teljesítéséhez az NFK meghirdette a 2022. évi kötelező kiegészítő képzést, időtartama 2022. szeptember 1. – 2022. december 1.

Tekintettel arra, hogy a képzést eltérő okok miatt számos jogosult erdészeti szakszemélynek nem sikerült teljesítenie, a szaktárcával egyeztetve az NFK egy pótidőszakot hirdet meg, biztosítva ezzel a képzés elvégzésére kötelezettek részére a képzés teljesítésének lehetőségét.  

pótidőszak: 2023. január 30. – 2023. február 8.

A pótidőszak alatt kell elsajátítani a képzési anyagot, majd azt követően teljesíteni a vizsgát. A képzést és a vizsgát online módon, díjfizetési kötelezettség mellett lehet teljesíteni.

A meghirdetett pótidőszakban a tananyag az eddigiekkel megegyező, a pótidőszakon belül a vizsgával kétszer lehet próbálkozni.

A JESZ-nek a pótidőszakra jelentkezni kell az NFK honlapjáról elérhető Jelentkezési Űrlap kitöltésével és elektronikus beküldésével.

A jelentkezés lehetőségét 2023. január 9-től 2023. január 17-ig biztosítjuk, a Jelentkezési Űrlap csak a megadott időszakban lesz elérhető.

Aki eddig jelezte az NFK felé, hogy valamilyen oknál fogva nem teljesítette a képzést és kérte a pótlás lehetőségét, annak is jelentkeznie kell!

Akinek a kormányrendelet 32. § (1) bekezdés a) pontja alapján az aktuális jogosultsági időszaka 2022. december 31-én lejár (középfokú végzettségű, 2020. július 1-én kizárólag szakfeladatot ellátó jogosult erdészeti szakszemélyzet), az már a pótidőszakra nem jelentkezhet, hiszen a megadott határnapig (2022. december 31.) nem teljesítette a meghosszabbítási feltételéül meghatározott kötelező kiegészítő képzést, a pótidőszak kezdetéig az illetékes erdészeti hatóság törölni fogja a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolását.

A képzés és a vizsga díja: 20.000 Ft, amelyet a jelentkezést követően megküldött számla alapján kell utalni.

A képzés zártkörű, csak a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolással rendelkező, nyilvántartásban szereplő szakszemélyek jelentkezhetnek.

A kötelező kiegészítő képzés további részletei, az aktuális információk az NFK honlapján, a https://nfk.gov.hu/Jogosult_erdeszeti_szakszemelyzet_kotelezo_kiegeszito_kepzese_es_vizsgaztatasa_news_2114 oldalon érhetőek el.

Amennyiben az érintett jogosult erdészeti szakszemélyzet nem teljesíti a meghirdetett kötelező kiegészítő képzéseket és az azokhoz kapcsolódó vizsgákat, úgy a jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolása annak lejártakor nem hosszabbítható meg, kivéve, ha a kötelező kiegészítő képzés ideje alatt a JESZ szünetelteti tevékenységét. A kiemelt besorolás hiányában a szakszemélyzet nem végezheti a jogszabályban, a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besoroláshoz kötött tevékenységeket.

A kormányzati igazgatási szünet alatt az NFK személyes és telefonos ügyfélszolgálata 2022. december 22. napjától 2023. január 06. napjáig zárva tart, illetve ugyan ezen időszak alatt e-mail-ben érkező megkeresések feldolgozása az igazgatási szünet befejezését követően kezdődik meg.

Megértését és türelmét köszönjük!

Nemzeti Földügyi Központ

Erdészeti Főosztály  

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám