Mezőgazdasági termelés

Kihirdették a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban igényelhető mezőgazdasági és általános csekély összegű támogatási kérelem benyújtásának feltételeit.


A 2019. tárgyévre vonatkozóan a kötelezettségek teljesítéséről nyilatkoznia kell azon ügyfeleknek, akik dohánytermelők, azaz a 53/2015. (IX.14.)  FM rendelet szerinti Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek, illetve, mint együttműködő termelők dohánytermelőtől átvállaltak munkaórára, vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, és azt jóváhagyták.

Azon dohánytermelők, illetve együttműködő termelők, akik a tárgyév vonatkozásában részt vesznek a szerkezetátalakítási programban és teljesítették a kötelezettségeket, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek az aktivált szerkezetátalakítási támogatási jogosultság mértékéig azzal, hogy kérelmezőnként legfeljebb öt szerkezetátalakítási jogosultság alapján igényelhető a támogatás. A támogatási kérelemhez csatolni kell az elsődleges feldolgozóval kötött szerződés másolatát a dohánytermesztésre vonatkozóan, valamint a szerződésben vállalt dohány átvételét igazoló szigorú számadású bizonylato(ka)t.

A dohánytermelő a mezőgazdasági csekély összegű támogatás mellett általános csekély összegű támogatást is igényelhet, a támogatás igénylésének feltétele, hogy a dohánytermelő minden jogosultsága után (beleszámolva a mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénylésének alapjául szolgáló jogosultságot is) működtessen, vagy béreljen legalább 0,2 egységnyi dohányszárítót.

A nyilatkozatot, illetve támogatási kérelmet a K0197 számú nyomtatványon postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához 2020. február 17-ig.

A 2/2020. (I. 14.) számú Kincstár Közlemény elérhető a Magyar Államkincstár honlapján.


(NAK/Pető Krisztina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése