Mezőgazdasági termelés

Adataink az ország különböző pontjairól származnak, ezek tájékoztató jellegűek. A védekezést mindig az adott terület fogási adataira alapozzuk.

Vadgesztenyelevél-aknázómoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat a vadgesztenyelevél-aknázómoly egyedek száma. Budapest VIII. kerületének Fiumei úti sírkert 1., 2. és 3. csapdázási pontján nem fogtak imágókat.

Szilvamoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat a szilvamoly egyedek száma a különböző csapdahálózati pontokon.

Keleti gyümölcsmoly csapdahálózat fogási adatai

Alapvetően csökkenés figyelhető meg a keleti gyümölcsmoly egyedek számában az ország különböző területein, ellenben Maroslele csapdahálózati ponton kisebb emelkedés.

Almamoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat az almamoly egyedek száma a különböző mérési pontokon. Budapest XI. kerület, valamint Debrecen környékén nem fogtak imágót.

Barackmoly csapdahálózat fogási adatai

Változó képet mutat a barackmoly egyedek száma a különböző csapdahálózati pontokon, Debrecen környékén nem fogtak imágót.

Tarka szőlőmoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat a tarka szőlőmolyok egyedszáma az ország területén. Budapest XI. kerület, Budakalász, Pomáz és Üröm, Debrecen környékén és Győr környékén nem fogtak imágókat.

Gyapottok bagolylepke csapdahálózat fogási adatai

Emelkedés figyelhető meg a gyapottok bagolylepkék egyedszámában a győri, maroslelei és a siklósi előrejelző pontokon. Budapest XI. kerület, Budakalász, Pomáz és Üröm, valamint Debrecen környéken nem fogtak imágókat.

Puszpángmoly csapdahálózat fogási adatai

Budapest VIII. kerület és Székesfehérvár előrejelző pontokon fogtak puszpángmoly egyedeket. Budapest XVII. kerület, Velence, Tanakajd, Maroslele, Debrecen és Siklós csapdahálózati pontokon nem fogtak imágókat.

Dióburok fúrólégy csapdahálózat fogási adatai

Kiugró emelkedés a győri csapdahálózati ponton volt megfigyelhető a dióburok fúrólégy egyedszámában, más pontokon csökkenés figyelhető meg. Budapest XI. kerület, Maroslele és Siklós előrejelző pontokon nem fogtak imágókat.

NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése