Mezőgazdasági termelés

Megjelent a Nemzeti Irányító Hatóság 17/2024. számú közleménye az „Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban” című (KAP-RD31-1-24 kódszámú) pályázati felhívás módosításáról az alábbi tájékoztató szöveggel.

„A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatja a támogatást igénylőket, hogy a 2024. április 25. napján megjelent „Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban” című (KAP-RD31-1-24 kódszámú) pályázati felhívás a támogatási kérelem benyújtási időszak tekintetében módosult. A módosítás eredményeként 2024. június 3. napjától 2024. augusztus 5. napjáig van lehetőség támogatási kérelem benyújtására.”

A pályázati kiírás hatályos szövegében a határidőre vonatkozó szakasz a 17/2024. számú közleménynek megfelelően módosításra került.

2.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje

A támogatási kérelem benyújtására 2024. június 3. napjától 2024. augusztus 5. napjáig van lehetőség.”

A módosításra vonatkozó tájékoztató itt érhető el.

A kérelem benyújtására a Magyar Államkincstár (MÁK) elektronikus kérelemkezelő felületén van mód, az „Elektronikus kérelemkezelés” menübe belépve a legalsó „KAP ST Vidékfejlesztési támogatások (2023-2027)” pontból indulva. Ezen belül az „Állattenyésztési ágazat” kiválasztását követően a „KAP-ST Húsmarha állatjólét” fülön érhető el a jogcím új kérelem indítására alkalmas menürendszer. A felületen a különböző blokkokban értelemszerűen kitöltjük az adatokat, kötelezettségvállalásokat, nyilatkozatokat, feltöltjük a szükséges dokumentumokat.

A felhasználói kézikönyv innen letölthető.

A felületen a kedvezményezett adatai között a második blokkban az ügyfél adatai mellett szerepel az átláthatósági nyilatkozat. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdés merülne fel az alábbiak az irányadók.

  1. átlátható szervezet:

a)az állam, a költségvetési szerv, a köztestület, a helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, a társulás, az egyházi jogi személy, az olyan gazdálkodó szervezet, amelyben az állam vagy a helyi önkormányzat külön-külön vagy együtt 100%-os részesedéssel rendelkezik, a nemzetközi szervezet, a külföldi állam, a külföldi helyhatóság, a külföldi állami vagy helyhatósági szerv és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam szabályozott piacára bevezetett nyilvánosan működő részvénytársaság,

b) az olyan belföldi, vagy külföldi jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, amely megfelel a következő feltételeknek:

ba)tulajdonosi szerkezete, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény szerint meghatározott tényleges tulajdonosa megismerhető,

bb) az Európai Unió tagállamában, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagállamában vagy olyan államban rendelkezik adóilletőséggel, amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van,

bc) nem minősül a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerint meghatározott ellenőrzött külföldi társaságnak,

bd) a gazdálkodó szervezetben közvetlenül vagy közvetetten több mint 25%-os tulajdonnal, befolyással vagy szavazati joggal bíró jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet tekintetében a ba), bb) és bc) alpont szerinti feltételek fennállnak;”

A kötelezettségvállalásra vonatkozó adatok, nyilatkozatok (alaptámogatás és kiegészítő támogatások, tenyészetek, állatlétszám, tartalmi értékelési szempontok) értelemszerű rögzítését követően a képzettséggel rendelkező adatait szükséges rögzíteni az erre szolgáló menüpontban. A húsmarha állatjóléti támogatási kérelem benyújtását megelőzően a képzettség nyilvántartásban szükséges az érintett személy képzettségét bejelenteni a „Horizontális ügyintézés” kezelő felületén. A következő feladat a dokumentumok feltöltése az alábbiak szerint.

Húsmarha állatjóléti pályázathoz szükséges dokumentumok (minden dokumentumot szkennelt formában kell feltölteni):

Mezőgazdasági termelő szakképzettsége:

Felsőfokú szakképesítés

Középfokú szakképesítés

Amennyiben releváns, az alkalmazott foglalkoztatását igazoló dokumentum (munkaszerződés)

Húsmarha ágazatban működő, állami elismeréssel rendelkező együttműködésben való részvétel igazolása 6. számú melléklet

elismert tenyésztőszervezeti tagság

termelői csoporti tagság (TCS)

termelői szervezeti tagság (TÉSZ)

termelői integrációs szervezeti tagság (TISZ)

Állatjóléti felelőssel való rendelkezés

Nyilatkozat (7. melléklet) és igazolás

Állatjóléti felelős bizonyítvány

Kijelölő okirat abban az esetben, ha alkalmazott vagy külsős személy látja el a feladatot

Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban KAP-RD31-1-24 kódszámú pályázati kiírás képzettség bejelentés (bizonyítvány)

MÁK által létrehozott külön felületen, az Elektronikus kérelemkezelésen belül a Horizontális ügyintézés menüpontban a Képzettségi nyilvántartás fület megnyitva lehet a kérelmet indítani. A MÁK képzettségi nyilvántartásról közzétett tájékoztatója itt érhető el.

Amennyiben a képzettséget bejelentő személy nem rendelkezik támogatási azonosítóval, előzőleg regisztráltatnia kell magát a MÁK Kedvezményezetti Nyilvántartási Rendszerében. Ezt a 12/2023. (II. 1.) számú Kincstár Közlemény mellékleteként közzétett G1010-05 számú nyomtatványon teheti meg, amely itt érhető el.

Támogatási azonosító hiányában a természetes személyazonosító adatok megadásával más személy képzettségét is be lehet jelenteni.

Itt érhető el a jelenleg hatályos pályázati kiírás.

NAK / Németh Csaba

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám