REL együttműködés

A csomagolás fontos szerepet játszik minden termék sikerében, hiszen az első benyomás, amit a fogyasztó a termékről kap, az gyakran a csomagolás alapján alakul ki. A csomagolásnak biztosítania kell, hogy a termelő által előállított termék megfelelő mennyiségben és minőségben, a külső környezeti ártalmaktól védve, biztonságosan és higiénikus formában jusson el a vásárlóhoz. Ebben a cikkben részletesen áttekintjük, hogyan lehet hatékonyan kiválasztani a megfelelő csomagolást.

A csomagolás kiválasztása során fontos szempontok közé tartozik a termék jellege, a célpiac, a szabályozási környezet és a termelő egyedi igényei. Figyelembe kell venni a termék méretét, alakját és sérülékenységét, valamint azt, hogy milyen hatást kívánunk elérni a fogyasztóknál, és mik a fogyasztói elvárások. Mindemellett a csomagolás elsődleges célja továbbra is, hogy megvédje a terméket a külső behatásoktól és biztosítsa az elvárt minőségmegőrzési időt, valamint megfeleljen az aktuális szabályozási környezetnek (pl. újrahasznosítható csomagolás, kötelező jelölések).

Az EPR (Extended Producer Responsibility – Kiterjesztett gyártói felelősség) díjszabások is befolyásolhatják a csomagolás végleges költségét, így fontos figyelembe venni őket a csomagolási alternatívák elemzésekor.

Az anyagszerkezet kiválasztása során mérlegelni kell a termék fizikai és kémiai jellemzőit. Élelmiszerek esetén fontos lehet az aromazáró és védőgázzal ellátott csomagolás használata a frissesség megőrzése érdekében. Higroszkópos termékek esetén ügyelni kell, hogy a csomagolás megfelelő vízgőz záró képességgel rendelkezzen, fényre érzékenyek esetén pedig a szükséges fényvédelemről kell gondoskodni.

A flexo és digitális nyomtatás két népszerű technika a csomagolás grafikájának megvalósítására. A flexo nyomtatás általában gazdaságosabb nagyobb kiszerelésű csomagolás esetén, míg a digitális nyomtatás rugalmasabb és alkalmazkodóbb kisebb szériák esetén. Ha egy adott termék számára egyedi és könnyen felismerhető megjelenést szeretnénk kialakítani a vásárlók felé, akkor egyetlen grafika több példányszámban történő rendelése lehet hatékony. Ha többféle terméket állítunk elő vagy különböző fogyasztói rétegeknek szóló változatos kialakítású csomagolásokat szeretnénk, akkor megfontolandó lehet különböző grafikákkal ellátott, kisebb példányszámú csomagolásokat tervezni és a digitális nyomtatás irányába fordulni. Például, ha különböző ízesítésekkel rendelkező élelmiszereket állítunk elő, akkor minden termék egyedi megjelenése és az egyedi vásárlói élmény nagyobb jelentőséggel bírhat, mint a nagy mennyiségű, egységes megjelenés.

A csomagolás kiválasztása tehát egy összetett folyamat, amely számos tényezőt és szempontot foglal magában. Fontos, hogy alaposan mérlegeljük a termék és piaci igényeket, hogy az optimális megoldást válasszuk, amely megfelel a termék igényeinek és a vásárlói elvárásoknak. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy a csomagolás segíti a termék sikerét és hatékonyan kommunikálja az általunk szándékolt üzenetet a vásárlók felé.

További részletek a flexo- és a digitális nyomtatás területéről itt és itt találhatók.

Forrás: Krajcárpack

NAK / Szomi Edina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám