Díjak, elismerések

Véget ért a Professional Publishing Hungary kiadó szaklapja, az Élelmiszer által életre hívott "FMCG TOP 50 Szakember" kiadvány ötvenes névsorát bemutató sorozat. A lista első helyezettje a többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnökségét is betöltő Éder Tamás lett!

 

 

Hol és mikor kezdte a pályafutást?

1989-ben akadémia ösztöndíjasként a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Agrárgazdaságtani Tanszékén.

Karrierjének milyen jelentős állomásai voltak?

1989-től 1996-ig dolgoztam a gödöllői egyetemen, de eközben 1993-ban egy évet Fulbright ösztöndíjasként az Oklahoma State Universityn tanultam. Az egyetemi oktatás után a közigazgatásban dolgoztam 1996 és 2002 között. Ez alatt az időszak alatt az FM, az ÁPV Rt., és a MEH munkatársa voltam különböző posztokon. 2002-ben az FVM közigazgatási államtitkári posztjáról léptem ki a közszférából. 2003 óta a mára Bonafarm Csoporttá fejlődött élelmiszergazdasági vállalatcsoport munkájában veszek részt. Jelenleg a Csoport vállalati kapcsolatokért és PR-ért felelős igazgatója vagyok.

Mit tart jelenlegi munkája a legnagyobb kihívásnak?

Azt tekintem nagy kihívásnak, hogy sokak segítségével elhitessük a magyar élelmiszergazdaság szereplőivel és a gazdaságpolitikai döntéshozókkal egyaránt, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar nem a történelemből itt maradt szociális ágazat, hanem egy folyamatosan modernizálódó, innovatív, versenyorientált gazdasági ág, ahol a szabadpiaci versenynek kellene rendkívül fontos szereppel bírnia, és ahol a leghatékonyabb megoldások alkalmazói, a teljesítményük okán léphetnének előre. A másik nagy kihívás az iparszerű élelmiszerek előállításával kapcsolatos társadalmi tévhitek eloszlatása.

Milyen célok, elvek vezérelik a mindennapi munka során?

Szeretem pontosan meghatározni az előttem álló feladatokat és megérteni azok hátterét és értékelni a fontosságukat. Ha olyan munka kerül elém, aminek nem látom az értelmét, vagy azzal nem értek egyet, akkor rendkívül alacsony hatékonysággal tudok csak dolgozni. Noha képes vagyok diplomatikusan viselkedni (ha muszáj), a napi munka során az őszinte, kritikus együttműködés híve vagyok. Elvárom, hogy mondja el mindenki, ha nem ért valamivel egyet és én sem szoktam elrejteni véleményemet.

Milyen pozíciókat, tisztséget tölt be még a jelenlegi mellett?

A Bonafarm Csoport képviselőjeként több szakmai érdekképviselet munkájában részt veszek. Így elnöke vagyok a Magyar Húsiparosok Szövetségének és az Éfosz-nak, alelnöke vagyok a Clitravi-nak (az európai húsipar szakmai érdekképviselete) és az élelmiszeriparért felelős alelnöke a Nemzeti Agrárgazdasági kamarának.

Mit tekint pályafutása legnagyobb sikerének, és miért?

Azt, hogy egy olyan élelmiszergazdasági cégcsoport (Bonafarm) kialakításában és fejlesztésében vehetek részt, amelyik - reményeink szerint – regionálisan, vagyis Közép-Európában is meghatározó, sikeres gazdasági szereplővé válik és a vertikálisan integrált rendszerével mintaként szolgálhat más hazai élelmiszergazdasági szereplők számára is.

Milyen értékeket tart fontosnak?

Az elmúlt évtizedek során lassan kialakuló világképem a klasszikus konzervatív libertarianizmushoz áll a legközelebb és a nagybetűs SZABADSÁG-ot tartom a legnagyobb értéknek. Beleértve ebbe a gondolkodás, a cselekvés és a gazdasági verseny szabadságát egyaránt.

Forrás: elelmiszer.hu

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ