LABORATÓRIUMI TALAJVIZSGÁLAT ÉS LEVÉLANALÍZIS

Biztosítsa növényeit velünk!
hirdetés

Laboratóriumi vizsgálatok a gazdaságos növénytermesztésért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szolgáltatásaival is segíteni kívánja a gazdálkodókat abban, hogy jogszabályi kötelezettségeiket, pályázati vállalásaikat minél gyorsabban és költséghatékonyabban tudják teljesíteni. A nitrátérzékeny területeken műtrágyát használók, illetve a VP-AKG-ban előírt tápanyag-gazdálkodási tervek (TGT) készítésében már hosszabb ideje nyújtunk segítséget a gazdálkodóknak, 2019 decemberétől az agrárszolgáltatási paletta része lett a talajminták kötelező vagy önkéntesen választott laboratóriumi vizsgálata is. A helyes és költségkímélő tápanyag-utánpótlásnak a talaj-növény egységes táplálkozási rendszer vizsgálatára kell támaszkodnia. Ennek egyik eleme a ténylegesen figyelembe vett talajvizsgálat, a másik elem a kapcsolódó növények értékeinek ismerete is, ez utóbbi érdekében 2020 június 30-tól nálunk is elérhető a laboratóriumi növényvizsgálat, más néven levélanalízis szolgáltatás.

Laboratóriumi talajvizsgálati vagy levélanalízis és tápanyag-gazdálkodási terv szolgáltatások együttes rendelése esetén 20%-ot elengedünk a TGT árából. (Az akció visszavonásig érvényes.)

Laboratóriumi talajvizsgálat

A laboratóriumi talajvizsgálat a talaj alapvető fizikai és kémiai paramétereinek meghatározása mellett tartalmazza a makrotápelemek vizsgálatát, illetve a bővített csomag esetén a mezo- és fő mikrotápelemek analízisét is.  

A nitrátérzékeny területen műtrágyát használó gazdálkodóknak kötelező minden évben tápanyag-gazdálkodási tervet készíttetni, amelyet a legfeljebb ötévente elvégeztetett talajvizsgálat eredményeire kell alapozni, és amelynek hiányában a gazdálkodók szankciókra számíthatnak. A jogszabályokban foglalt kötelezettségek teljesítésén túl a vizsgálat a talaj adottságait és a haszonnövények igényeit figyelembe vevő okszerű tápanyag-gazdálkodás alapját is képezi, amely a termésátlag maximalizálásán és a költségek csökkentésén keresztül a gazdálkodók versenyképessége szempontjából kiemelten fontos.

A kisebb gazdaságoknak rengeteg utánajárást, és gyakran jelentős többletköltséget jelent, hogy laborba juttassák a termőföldjeikről származó talajmintákat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos lefedettségű laboratóriumi partnerhálózatán keresztül viszont az úgynevezett szűkített- és bővített talajvizsgálati csomagok - amelyek a leggyakrabban igényelt és a jogszabályi valamint pályázati kötelezettségek szempontjából is legfontosabb talaj tápanyag ellátottsági információkat tartalmazó csomagok - minden tagunk számára kedvező áron, helyben elérhetőek.

Laboratóriumi növényvizsgálat (levélanalízis)

A levélanalízis a növény aktuális állapotáról ad információt, ezért a VP-AKG támogatást igénylőkön kívül azoknak is érdemes fontolgatni e vizsgálat elvégzését, akik okszerű gazdálkodást szeretnének folytatni,  hisz az inputanyagok csökkentésével és célzott tápanyagpótlással a gazdálkodó hosszú és rövidtávon is csökkenti a költségeket.

A helyes növénytáplálással növényeink egészségesebbek lesznek és ellenállóbbak a különböző stresszhatásokkal és kórokozókkal szemben, így a további inputanyagok bevitelének igénye is csökken.

A VP-AKG támogatást igénybe vevőknek kötelező évente levélanalízist 5 évente pedig talajvizsgálatot végeztetni és emellett a talajvizsgálat és a levélanalízis eredményeire alapozva évente tápanyag-gazdálkodási tervet készíttetni.

Érdekli az ajánlat?

Kérdezze a részletekért falugazdászát!

Hívjon minket telefonon!
Zöld szám: +36 80 900 365

Írjon nekünk e-mailt!
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Letölthető dokumentumok

Laboratóriumi szolgáltatásaink árai

LABORATÓRIUMI TALAJVIZSGÁLAT

LEVÉLANALÍZIS

Szűkített talajvizsgálati csomag (pH, Arany féle kötöttség, vízben oldható sók, humusz, CaCO3, P2O5 K2O, NO2+NO3-N):

nettó 3200 Ft, bruttó 4064 Ft

Szűkített levélanalízis csomag - előírás szerint kötelező (N, P, K, Ca, Mg)

nettó 4500 Ft (bruttó 5715 Ft)

Bővített talajvizsgálati csomag (Szűkített talajvizsgálati csomag + Mg, SO4, Mn, Zn, Cu, Na)

nettó 4000 Ft, bruttó 5080 Ft

Bővített levélanalízis csomag (N, P, K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu, Zn, B, S)

nettó 5500 Ft, bruttó 6985 Ft

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ