Az ehető tányérok és poharak növényi alapanyagokból, kisebb hozzáadott értékű anyagként értékesített malomipari termékekből készülnek. Alacsony kalóriatartalmúak, rövid idő alatt lebomlanak, 100%-ban vegán és károsító anyagoktól mentesek, melyek használata a fenntarthatóság felé tett lépés is egyben.
Az ehető tányérok és poharak nem igényelnek mosogatást, mosogatószer használatát vagy felesleges energiafogyasztást, ráadásul csökkentik a műanyag hulladék mennyiségét is. Az ehető termékek 100%-ban biológiailag lebomlóak, így nem csupán a környezetünk védelmét szolgálják, de az étkezés után akár finom csemegeként is szolgálnak. Mindezek a termékek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez, hiszen ezek a termékek nemcsak biológiailag lebomlóak, hanem komposztálhatóak is.
A magyar innovációk és fejlesztések alapján készült gépsorral előállított, magyar fejlesztők munkájának termékei hazai alapanyagokból készülnek. Az ehető poharak és tányérok olyan termékek, amelyeket eddig nem hasznosított, vagy csak kisebb hozzáadott értékű anyagként értékesített malomipari termékekből állítanak elő. Ezek az alternatívák lehetővé teszik a hagyományos műanyag- vagy papírtermékek helyettesítését és jelentős mértékben csökkentik a hulladék mennyiségét.
Az ehető poharak és tányérok használata hasonló az egyszer használatos társaikéhoz, de az így készült termékeket biztonságosan meg lehet enni. A termékek már különböző ízekben és színekben is megtalálhatók, többek számára nyújtva az étkezés élményét, miközben csökkentik a környezeti lábnyomot.
Az ehető poharak és tányérok előnyei közé tartozik a műanyag hulladék mennyiségének csökkentése, a fenntarthatóság előmozdítása és az újrahasznosítás támogatása. További előny, hogy környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos műanyag vagy papír változatokhoz képest. Nem termelnek hulladékot, mivel fogyasztás után elfogyaszthatók vagy lebomlanak.
További részlet itt olvasható.
Forrás: Wopla
NAK / Szomi Edina