A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérést végez a kistermelők vagy leendő kistermelők körében a képzési igényekkel kapcsolatban.
2023. november óta hatályos az új kistermelői szabályozás, a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló 60/2023. (XI. 15.) AM rendelet. A rendelet két kategóriába sorolja a kistermelőket az alaptermék és élelmiszer-előállítás mennyisége szempontjából.
A kistermelő I.kategóriában a korábbi kistermelői rendeletben meghatározottak szerint tudja folytatni a tevékenységét a kistermelő.
Az új, kistermelő II. kategória szerinti mennyiségben (ami akár háromszoros mennyiséget is jelenthet) történő élelmiszer-előállítás esetén azonban már élelmiszeripari szakképesítés szükséges.
Annak érdekében, hogy a rendeletben előírt képzési kötelezettség teljesíthető legyen, a NAK felmérést végez a felmerülő képzési igényekről. Kérjük, segítse munkánkat az alábbi linken megtalálható, pár perces kérdőív kitöltésével.
https://miniapp.nak.hu/nak-kerdoiv/2024-kistermeloi-kepzes-igenyfelmeres/
NAK / Tószegi-Faggyas Katalin