elelmiszeripari-kezikonyv_gluten.pdf
Élelmiszeripari kézikönyv 2. – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Élelmiszeripari kézikönyv" című sorozata keretében készítette el újabb kiadványát.
Növekvő fogyasztói kereslet mutatkozik napjainkban a gluténmentes élelmiszerek iránt. A diétára szorulók igényeinek kielégítéséhez szigorú előállítási körülményeknek és szabályozási feltételeknek kell megfelelniük a készítőknek. Ezek megismeréséhez kíván segítséget nyújtani kiadványunk. Emellett arra törekedtünk, hogy minél szélesebb kitekintésben járjuk körbe a témát, annak érdekében, hogy az élelmiszer-előállítók az igényeknek minél magasabb szinten meg tudjanak felelni, illetve termékkínálatukat megfelelően tudják alakítani. Az élelmiszeripar szereplőinek a piaci trendekről, a gluténmentes élelmiszerek előállítására, jelölésére vonatkozó szabályokról és a fejlesztési lehetőségekről egyaránt tájékoztatást adunk.
A téma fontosságára tekintettel a NAK 2017-ben nagyszabású felmérést végzett a gluténmentesen táplálkozók körében (ennek eredményét is összefoglaltuk a kötetben), többek közt étkezési, vásárlási szokásaikra, termékigényeikre rákérdezve. Az adatgyűjtés egyik komoly tanulsága volt, hogy a piaci kereslet és kínálat találkozásához még inkább megfelelő termékfejlesztésekre van szükség, amik a konkrét elvárásokhoz illeszkednek. Kiadványunkban mindehhez szakemberek adnak hasznos, gyakorlatias tippeket.
Hogy az elmélet és a gyakorlati tapasztalatok is megjelenjenek, egyetemi oktatót, dietetikust, lisztérzékenyeket tömörítő szervezet vezetőjét, élelmiszer-fejlesztésben aktívan résztvevő szakembert is felkértünk: osszák meg velünk ismereteiket, tapasztalataikat. Illetve rajtunk keresztül a gazdálkodókkal, élelmiszer-előállítókkal és -kereskedőkkel, a vendéglátóegységekkel, a fogyasztókkal.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)
Adószám: 18399257-2-43
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Zöld szám: +36 80 900 365
Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.