Nemzetközi projektek

EFFECT

Az Európai Unió területei jelentős mértékben hozzájárulnak a világ számára szükséges és értékes javakhoz, biztosítván a legfontosabb élelmiszereket, alapanyagokat biommasszát és ökoszisztéma-szolgáltatásokat, melyek fontos szerepet töltenek be az élhető környezet fenntartásában.

Az EU-s tagállamok számos agrár-környezetvédelmi intézkedést vezettek be, környezetvédelmi technológiák alkalmazásával, különböző beruházási támogatások biztosításával.

Ugyanakkor, sok kezdeményezés, támogatás egyértelműen nem érte el a kívánt célt, nem költséghatékony és hatásukra növekszik a gazdálkodók kockázata – amihez a támogatások szabályozása, egyéb jogszabályi háttér és a döntési mechanizmusok bürokráciája jelentős mértékben hozzájárul.

Az EFFECT project célja, egy új, jól kidolgozott, tapasztalatokon alapuló, szerződéses kereteket tartalmazó csomag kidolgozása, mely megteremti a megfelelő jogi keretrendszert a gazdálkodók számára, hogy összehangolják a magas fokú mezőgazdasági termelést és a környezet- és éghajlatvédelmi előírásoknak való megfelelést.

A cél, hogy a konzorcium tapasztalatait alapul véve kidolgozzunk olyan agrár-környezetvédelmi szerződéses megállapodásokat tartalmazó keretrendszert, melyet a projekt végeztével fel tudnak majd használni.

Ezenkívül a projekt hosszú távú hatásának biztosítása érdekében az EFFECT kezdeményez egy transzeurópai innovációs folyamatot és támogatja a döntéshozó testületek kapacitásépítését.

 

Időszak: 2019.05.01-2023.04.30

NAK státusz: Konzorciumi tag.

EU-s honlap: http://project-effect.eu/

FRISS

A szűrőnek nincs eredménye

HÍRLEVELEK

A szűrőnek nincs eredménye

ESEMÉNYEK

A szűrőnek nincs eredménye

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A szűrőnek nincs eredménye

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ