Országos hírek

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2023-ban is átadtuk őket, akkor tíz kategóriában választotta ki az év legjobbjait a tizenegy tagból álló szakmai zsűri. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2023-ban a Portfolio Agrárdíjakat.

A képen: Sukola András, Szurovcsákné Berecz Ágnes, Benedek Fülök, Ács Norbert, Bárány Lászkó, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, Bereczki Anna, a SMAPPLAB Kft. társalapító-agrárvezetője, Berki Gyula, Szőke-Kis Zoltán és Tóth Emil

A kép forrása: Stiller Ákos / Portfolio

A Portfolio Csoport 2024-ben lesz tizedik éve, hogy kiosztja a Portfolio Agrárdíjakat az év végi Agrárszektor Konferencián. Az első szakmai díjakat a 2015. december 3-4-én, akkor harmadik alkalommal megrendezett agráreseményen adtuk át és ezt a hagyományt a következő években, illetve azóta is folytatjuk, így a 2023-as Agrárszektor Konferencián is díjaztuk az agrárium legjobbjait tíz kategóriában. A tizenegy tagból álló szakmai zsűri, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág ügyvezető igazgatója, a Magyar Bankszövetség agrár munkabizottságának elnöke, Kerezsi Miklós, a Hodler Capital igazgatóságának elnöke, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója, Petőházi Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese, Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Miklós, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosa és Éder Tamás, a Bonafarm Csoport vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója választotta ki a legjobbakat.

Döntöttek az Év női agrárvállalkozójáról, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év kertészetéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év növénytermelőjéről, az Év agrárinnovációjáról, az Év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, valamint a Zsűri különdíját, és 2023-ban először a Fenntartható mezőgazdaságért díj is átadásra került.

  • Portfolio Agrárgazdaságért díj életmű jellegű elismerés, amely a kiemelkedő és példaértékű agrárszakmai életpályákat díjazza.
  • Az év állattenyésztője díjat, Az év növénytermelője díjat és Az év kertészete díjat azok kaphatják meg, akik egy-egy évben példamutató gazdálkodási eredményeket, sikereket érnek el.
  • Az év agrárberuházása díjra olyan projektek pályázhatnak, amelyek méretükkel és technológiai színvonalukkal jelentősen hozzájárulnak a hazai agrárgazdaság fejlődéséhez.
  • Az év fiatal agrárszakembere díj a fiatal agrártehetségek munkájának elismerésére szolgál, míg Az év női agrárvállalkozója díjjal az agráriumban dolgozó hölgyek kiemelkedő munkáját ismerjük el.
  • Az év agrárinnovációja díjjal pedig az előremutató agrárgazdasági újítások eredményeit díjazzuk.
  • A Fenntartható mezőgazdaságért díjat a Portfolio Csoport azért alapította, hogy díjazza azokat a fejlesztéseket, technológiákat, gazdálkodási gyakorlatokat és termelési koncepciókat, amelyek példamutató módon járulnak hozzá ahhoz, hogy a mezőgazdasági vállalkozások fenntartható és környezetkímélő módon gazdálkodhassanak.

Az év fiatal agrárszakembere 2023-ban Ács Norbert egyéni vállalkozó, családi gazdálkodó, míg az Év kertészete Szőke-Kis Zoltán egyéni vállalkozó lett, Az év állattenyésztője díjat pedig Sukola András, az Extra Tej Kft. cégvezetője kapta. Az év növénytermelőjének Tóth Emilt, a Sárrét Kft. vezetőjét választotta a zsűri, Az év agrárberuházásaként pedig a Vitafort Zrt. kapott elismerést. Az év női agrárvállalkozója 2023-ban Szurovcsákné Berecz Ágnes, a Milic 2007 Kft. tulajdonosa és vezetője lett, Az év agrárinnovációjának pedig a SMAPPLAB Kft.-t választották. A Portfolio Agrárgazdaságért díjat Bárány László, a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa, a Zsűri különdíját Benedek Fülöp, az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadója nyerte. A Fenntartható mezőgazdaságért díjat 2023-ban Berki Gyula, a Bicsérdi Arany-Mező Mezőgazdasági Zrt., B-Aranykorona Mezőgazdasági Kft. vezetője kapta.

De mi a helyzet most a Portfolio Agrárdíjakkal?

2023-ban már tíz kategóriában díjaztuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait a siófoki Agrárszektor Konferencián. Egy 11 tagból álló szakmai zsűri döntött az Év női agrárvállalkozójáról, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év kertészetéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év növénytermelőjéről, az Év agrárinnovációjáról, az Év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. Emellett átadásra került a Zsűri különdíja, valamint tavaly először a Fenntartható mezőgazdaságért díjat is kiosztottuk.

 

Forrás: www.agrarszektor.hu

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám