Szakképzés

Felhívás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott ágazati alapvizsga elnöki névjegyzékbe történő jelentkezésre.


A szakképzésről szóló 2019. év LXXX. törvény 91. § (3) bekezdése értelmében A szakképző intézmény által szervezett ágazati alapvizsgát a szakképző intézmény oktatóiból és az elnökből álló vizsgabizottság előtt kell letenni. A vizsgabizottság elnökét a szakképző intézmény székhelye szerinti illetékes területi gazdasági kamara delegálja.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (a továbbiakban: NAK) az általa kialakított és gondozott elnöki névjegyzékről delegálja a vizsgaelnököt. Az ágazati alapvizsga elnöki névjegyzékbe jelen pályázati felhívás alapján lehet jelentkezni.

A NAK az agrárminiszter hatáskörébe tartozó alábbi ágazatok tekintetében alakítja ki az elnöki névjegyzéket:
-    Élelmiszeripari ágazat
-    Mezőgazdasági és erdészeti ágazat
-    Környezetvédelmi és vízügyi ágazat

A pályázaton történő részvétel feltételei:
-    Az ágazatoknak megfelelő felsőfokú szakirányú szakmai végzettség,
-    tíz év szakirányú szakmai gyakorlat,
-    cselekvőképes,
-    büntetlen előélet és nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt.

A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül az a személy, aki:
-    pedagógiai végzettséggel rendelkezik,
-    szakmai vizsgáztatásban vizsgaelnöki gyakorlattal rendelkezik,
-    szakmai szakértői referenciákkal rendelkezik.

A pályázat benyújtása:
A felhívás mellékleteként megjelentetett pályázati adatlap, illetve a pályázati adatlaphoz tartozó kötelező mellékletek írásban történő benyújtása.  Szakirányú szakmai gyakorlat: a megpályázott ágazatnak megfelelő szakirányú termelőüzemi, oktatói, szakértői, vizsgáztatási gyakorlat.

Pályázati adatlap ( document 1. számú melléklet (40 KB) ) kötelező mellékletei:
-    szakmai önéletrajz ( document 2. számú melléklet (57 KB) );
-    iskolai végzettséget, szakképzettséget igazoló okiratok másolatai;
-    szakmai gyakorlati időről szóló igazolás – munkáltatói igazolás ( document 3. számú melléklet (18 KB) );
-    büntetlen előélet igazolása (hatósági erkölcsi bizonyítvány),
-    a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy hozzájárul személyi adatai elnöki névjegyzékben való közzétételéhez, valamint kezeléséhez ( document 4. számú melléklet (26 KB) );

A pályázat benyújtásának határideje:
A pályázatok benyújtása folyamatos. A benyújtott pályázatok elbírálása évente egy alkalommal, október hónapban történik. Azon pályázatok kerülnek elbírálásra, amelyek az adott évben szeptember 30-ig hiánytalanul beérkeznek. A bírálat eredményéről a jelentkezők írásban kapnak értesítést.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályázatokat postai úton kérjük megküldeni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara címére: 1115 Budapest, Bartók Béla u. 105-113.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a nyilvántartásba került elnököknek három évenként részt kell vennie a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett elnöki továbbképzésen. Az első továbbképzést a névjegyzékre kerülést követő egy éven belül kell teljesíteni.

A borítékon kérjük feltüntetni: „Ágazati alapvizsga elnöki névjegyzék”

A pályázattal kapcsolatban további információt nyújt:
Szabó Sándorné szakképzési referens
Telefon: +36 30/959 7616
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám