Szakképzés

A Szakma Sztár Fesztivál 2022. április 25-27. között 15. alkalommal került megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont C-D-F-G pavilonjaiban. Az esemény idén első alkalommal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében valósult meg. Az agrár ágazathoz kapcsolódó szakmákkal a D pavilonban ismerkedhettek meg a látogatók.

Az Ipar 4.0 programban megfogalmazott gazdasági és oktatási irányokhoz kapcsolódva, a Szakma Sztár Fesztivál célja a duális szakképzés népszerűsítése, a szakképzésben kiemelkedő tehetségek gondozása, a szakképesítések és az új szakmajegyzék szerinti szakmák bemutatása, valamint az általános iskolai tanulók pályaválasztásának elősegítése. A szakmák bemutatásán túl, itt mérettethetik meg magukat azok a diákok, akik az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) keretében versenyző közel 200 diák közül a legjobbaknak bizonyultak. A fesztivál látogatóit az új szakmajegyzék szerinti szakmabemutató foglalkozások és szórakoztató programok is várták, illetve az EuroSkills nemzeti válogatóit és WorldSkills nemzetközi verseny szakmai bemutatóit is megtekinthették.

A három napos rendezvény megnyitóján Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntötte versenyzőket, a versenybizottságok tagjait, az iskolák képviselőit és a megjelent vendégeket, majd közösen indították el a 3 napos versenyt. Az esemény jelentőségét mutatja, hogy minden eddiginél több szakképesítés/szakma volt jelen a fesztiválon. Az ágazatunkhoz kapcsolódóan mind az öt agrárszakképzési centrum képviseltette magát, 86 szakképesítés/szakma 22 szakmacsoportjában. A fesztiválon 12 szakképesítés 3 szakmacsoportjában 38 fiatal szakember versenyzett a dobogós helyezésekért.

A fesztiválon vehették át a legjobbaknak járó díjakat azok a versenyzők is, akik olyan szakképesítésekben indultak, amelyekben még a fesztivál előtt lezárultak a versenyek. Velük együtt, összességében elmondható, hogy az 1-3. helyezést elért eredmények alapján a Közép-magyarországi ASZC szakképző intézményei és versenyzői teljesítettek a legjobban. 13 szakképesítésben 7 intézményük 22 tanulója állhatott fel a dobogóra a Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezett záróünnepélyen. A második legtöbb érmet a Kisalföldi ASZC  6 döntőbe jutott szakképző intézménye vihette haza. 8 szakképesítésben 16 versenyzőjük állhatott dobogóra.  A harmadik legeredményesebb pedig az Alföldi ASZC öt szakképző intézménye lett, amelyekből 6 szakképesítésben összesen 11 versenyző ért el kiemelkedő eredményt. 

Annak érdekében, hogy minél többen kedvet kapjanak az ágazati szakképzéshez, szervezett formában, országosan több mint 2500 általános iskolai diák számára biztosította a kamara a lehetőséget, hogy ellátogathasson a rendezvényre Az agrár szakképesítések további népszerűsítését támogatták partnereink, a MAGOSZ és a NÉBIH. Nekik ez úton is köszönjük a több éves közös szakmai munkát.

További információk: https://szakmasztar.hu/

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám