AKKREDITÁLT RENDEZVÉNYEK – SZAKTANÁCSADÓKNAK

A szaktanácsadói eredményességhez elengedhetetlen az ismeretek folyamatos bővítése, napra készen tartása. A legfrissebb információkat és tudnivalókat a szabadon választható, akkreditált szakmai rendezvényeken, konferenciákon, képzéseken és workshopokon tudják megszerezni szaktanácsadók.

A tudásátadás egyik hatékony formája, olyan programokon való aktív részvétel, amiket a szakmai szervezetek, agrár vállalkozások szerveznek a mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő új, innovatív és aktuális témákban.

A NAK fogadja a rendezvényszervező szakmai partnerei ajánlásait, valamint felveszi a kapcsolatot azon szervezetekkel, amelyek magas színvonalú képzést vagy programot kívánnak megvalósítani, annak érdekében, hogy az esemény híre eljusson az érdeklődő szaktanácsadókhoz. 103 szakmai partner közreműködésével támogatja a NAK a szaktanácsadók tudásának frissen tartását. A külső tudásközvetítők mellett szakmai konferenciákat, workshopokat a NAK központ és a Vármegyei Igazgatóságok is szerveznek, ezeken számítunk a szaktanácsadók részvételére. Minden tervezett esemény egy akkreditálási folyamaton megy keresztül. Az akkreditálás során meghatározásra kerül a program kreditértéke továbbá azok a szaktanácsadási tématerületek, amelyek után a kreditpont jóvá írható. Az akkreditált rendezvényeken való részvétellel a független szaktanácsadók kreditgyűjtési kötelezettségüket is teljesíthetik. Számukra kizárólag olyan rendezvényen való részvétel után írható jóvá kreditpont, amelynek témája kapcsolódik a szaktanácsadó tématerületeinek valamelyikéhez.

2023. évben 302 db rendezvényt jelentettek be akkreditálásra, melynek mindössze 1%-a maradt el vagy került elutasításra. Az online formában tartott rendezvények aránya 10% volt. Valamint néhány eseményen a személyes és online részvétellel, úgynevezett hibrid formában is ott lehettek az érdeklődők.

A rendezvények 63 százaléka horizontális, országos hatókörű témában került megrendezésre.

 

Régiós összehasonlításban a legtöbb eseményt az Észak-Alföld régióban (61 db) szerveztek.

A rendezvények több, mint kétharmada díjtalan volt (71 százalék).

 

A névjegyzéki szaktanácsadók 18 tanácsadási tématerületen és azon belül 104 szakterületen végezhetnek szolgáltatást. Mind a 18 szaktanácsadási tématerülethez kapcsolódóan volt kreditgyűjtésre alkalmas esemény.

A legtöbb program témája a Növényvédelem, Szántóföldi növénytermesztés és Környezeti fenntarthatóság tématerületekhez kapcsolódott.

 

NAK Szaktanácsadás

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám