Szaktanácsadás nemzetközi képviselete

A visegrádi országok a Think Visegrad Civil Servants Mobility Programme keretében évről évre támogatást nyújtanak a kelet-európai és a nyugat-balkáni országok köztisztviselői számára, hogy tapasztalatot szerezhessenek, és jó gyakorlatokat gyűjtsenek a visegrádi országokban. A programban 2022. év kedvezményezettje Észak-Macedónia volt. Az egy hetes budapesti látogatásra október 10-14. között került sor a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) égisze alatt megvalósuló Civil Servants Mobility Program (CSMP) keretében.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szervezésében megvalósuló látogatásokon a delegáció a gazdaságdiplomácia és az agrárszektor területeihez kapcsolódó intézmények és szervezeti egységek képviselőivel találkoztak, akik bemutatták a vendégeknek a magyar rendszer sajátosságait, eredményeit, jövőbeli lehetőségeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a CSMP keretében, október 13-án, szakmai előadásokkal fogadta a négy főből álló delegációt: Aleksandra Zhogleva Vchkova (Európai Ügyek Államtitkársága), Tatjana Veta (EU Főosztály, Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium), Mevlan Morina (Kifizető Ügynökség), Sinisha Cvetanoski (Mezőgazdasági és Élelmiszerbiztonsági Hivatal)

Az észak-macedóniai delegáció tagjai, a KKI kutatói és a NAK munkatársai (Fotó: KKI)

A delegáció részére két angol nyelvű előadás keretében bemutatásra került a NAK szervezete, felépítése és tevékenysége, továbbá a Magyar Szaktanácsadási Rendszer és az új KAP-hoz kapcsolódó Agrártudás és Innovációs Rendszer (AKIS), ill. a szaktanácsadáshoz kapcsolódó H2020-as Európai Uniós projektek.

NAK/ Jakab Ágnes

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ