Futó projektek

Digitális Agrár Innovációs Tanácsadó eszközök megosztása

Az elektronikus adatgyűjtés, az elemzés és a kommunikációs technológia napjainkban nagy támogatást nyújtanak egy-egy gazdaság pontosabb, gyorsabb és jobb döntéseihez, amelyek javíthatják az üzleti tevékenység fenntarthatóságát. Az európai politika arra törekszik, hogy biztosítsa, hogy a mezőgazdasági ágazat digitális innovációja lépést tartson más ágazatokkal, és hogy a digitális innováció a széleskörű mezőgazdasági közösség rendelkezésére álljon. Fennáll annak a kockázata, hogy a digitális innováció növeli a gazdaságok és a mezőgazdasági régiók közötti egyenlőtlenséget. Ennek elkerülése érdekében a regionális tanácsadóknak teljes mértékben részt kell venniük a digitális eszközök és innovációk megvalósításában és használatában. A projekt célja tehát független mezőgazdasági tanácsadók bevonása és támogatása az európai régióban, valamint a digitális eszközök, tanácsadó eszközeikbe történő beépítésének felgyorsítása.

Várható eredmények: A projekt 2 fő összetevőt tartalmaz: 1., 2. és 3. munkacsoportban elsősorban a „ digitális leltár” elkészítése és - a helyes gyakorlatok példái által támaszkodva - a digitális eszközök és szolgáltatások felkutatása, összegyűjtése áll. A 4., 5. és 6. munkacsoportban a tanácsadók a kidolgozásra kerülő „élő laboratóriumi” módszertanon keresztül dolgoznak a „leltárban” található információkkal, valamint a digitális eszközök cseréjére, adaptálására és fejlesztésére kapnak lehetőséget. Ily módon megoldásokat keresnek a digitális eszközök EU-n belüli különböző tanácsadói és mezőgazdasági kontextusokban történő megvalósításával kapcsolatos kihívásokra. A hangsúly nemcsak a technikai szempontokra, hanem az eszközök használatára és az egymással való kommunikáció módszereire is irányul.

Időszak:     2018. november.01 - 2023.október.31

NAK státusz:     Konzorciumi tag.

EU-s honlap:     https://www.h2020fairshare.eu/

FRISS

  • Agrár- Digitális Eszköztár (DATs Inventory- Digital Advisory Tools Inventory): 2020 februártól elérhető a FAIRshare H2020-as projekt keretében készült Európai szintű Agrár- Digitális Eszköztár. Egy folyamatosan bővülő adatbázisról van szó, amely indulásakor 70 agrár-digitális tanácsadó eszközt tartalmazott, különböző Európai országok agrár- digitális eszközeinek gyűjteményéből áll, továbbá egy rövid regisztrációt követően lehetőséget biztosít új eszközök feltöltésére is. A feltöltés néhány percet vesz igénybe egy angol és magyar nyelvű leírást kell megadni a feltöltendő eszközről, valamint néhány kiegészítő információt, linket, képet és egy dokumentumot is megadhat a felhasználó. Az eszköz angol nyelven jelenik meg az adatbázisban. Agrár-Digitális eszköztár elérése: https://fairshare-pnf.eu/  

  • A FAIRshare (Farm Advisory Digital Innovation Tools Realised and Shared – magyarul: Digitális Agrár Innovációs Tanácsadó eszközök megosztása) projekt, pályázatot hirdet, amelynek célja egy digitálisan aktívabb gazdálkodói-, és mezőgazdasági tanácsadó közösség építése, amely a tanácsadói szolgáltatások közötti és azokon belüli digitális megosztottság áthidalása. 

  • A FairShare projekt elsődleges célja a gazdálkodók felkészítése a digitális korszakra a szaktanácsadók kapacitásfejlesztésén keresztül, lehetővé téve a szaktanácsadók számára a meglévő digitális eszközök elérését, kipróbálását, tanácsadási folyamataikba való bevonását. 

  • A FAIRshare projekt részvevői az elmúlt néhány hónapban is keményen dolgoztak az új innovatív technológiák bevezetésén és azok jobb társadalmi integrációján a mezőgazdasági termelékenység és fenntarthatóság ösztönzése érdekében. A legfontosabb eredményeket az alábbiakban foglaljuk össze. 

  • A FAIRshare projekt keretében egy új értékelő eszköz került létrehozásra, mely segíti a mezőgazdasági tanácsadókat a megfelelő agrár-digitális eszközök kiválasztásában. 

HÍRLEVELEK

A szűrőnek nincs eredménye

ESEMÉNYEK

A szűrőnek nincs eredménye

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Partnerek

Hamarosan.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ