Szakképzés

A NAK a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák/szakmairányok népszerűsítését, a pályaválasztó fiatalok és szüleik tájékoztatását, valamint az agrárszakképző intézményekbe történő beiskolázás elősegítését kiemelt feladatának tekinti.

Bár a ”Szakmakóstoló” nyári pályaorientációs programhetek befejeződtek, az érdeklődők továbbra sem maradnak információ nélkül a pályaválasztással kapcsolatban.  A NAK Szakképzési és Szaktanácsadási Igazgatósága a köztestület vármegyei szervezeteinek, az agrárszakképzési intézmények, valamint - a mezőgazdasági gépész és mezőgazdasági gépésztechnikus szakmák esetében - a MEGFOSZ közreműködésével 2023. őszén ismét megszervezi az őszi pályaorientációs programsorozatát. Az eseménysorozat az eddigi évekhez hasonlóan, minden vármegyére kiterjedően tovább népszerűsíti az agrárszakképzést a 6-7-8. osztályos általános iskolai tanulók és szüleik körében.

Az őszi programsorozat keretében 2023. szeptember 18.– november 24. között országosan 85 alkalommal kb. 4400 fő résztvevő (általános iskolai tanuló, szülő, pedagógus) kaphat betekintést 52 agárszakképző intézmény, valamint 60 gazdálkodó életébe.

A programnapok során elsősorban, de nem kizárólagosan a vármegyei AM fenntartású agrárszakképzésben érintett középiskolák és tangazdaságaik, a duális képzésben résztvevő mezőgazdasági és élelmiszeripari gazdálkodók, üzemek látogatása, valamint az agrárszakmák bemutatása valósul meg. A programok iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló tanulók számára a szakmai napok alkalmával lehetőség nyílik a munkafolyamatokba való tényleges bekapcsolódásra, szakmai tevékenységek megismerésére annak érdekében, hogy szakma- és intézmény választásuk tudatos döntés legyen.

A programok megvalósításánál fontos szempont, hogy élményalapú, tevékeny és cselekedtető formában ismertessük meg a résztvevőkkel a szakmajegyzék szerinti agrárszakmákat/szakmairányokat. Az érdeklődő tanulók, szüleik és a kísérő pedagógusok a programsorozat keretében az Élelmiszeripar, a Környezetvédelem és vízügy, valamint a Mezőgazdaság és erdészet ágazat 26 agrárszakmájával/szakmairányával ismerkedhetnek meg.

NAK / Székelyné Bognár Júlia

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám